Mr Galahad

Frågan är inte om utan när den Israeliska staten kommer att gå under? //Mr G

In Världen on 02 juni 2009 at 13:18

Apartheid i Sydafrika – en förtryckar regim som med våld försökte hålla de svarta fångar i sitt eget land. En andra klassens invånare som saknar de mest basala rättigheter som rätt till att utbilda sig eller ens gå vart de ville i deras eget land.

Apartheid i Israel – En förtryckar regim som med mord, terror och diskriminering försöker hålla palestinierna fångna i sitt eget land. Den regim som blundar för brott begågna av de egna leden och i vissa fall rent av hyllar dem kommer under vikten av sitt eget förakt för sina fångars liv och rättigheter att själv gå under. Inte idag och knappast heller imorgon men slutet kommer förr eller senare. Forna allierade tvår sina händer och ställer nu krav på regimen samtidigt som de öppnar för förhandlingar med övriga Arabvärlden utan att bjuda Israel.

Nyheter om nya terror handlingar och orimliga våldshandlingar i den Israeliska försvarsmaktens desperata jakt på individer som de kan kalla terrorister sprids med vindens hastighet över hela världen och oppinionen vänder.
Trots deras barnsliga försök att desinformera eller kontrollera informationsflödet ut ur de ockuperade territorierna så vet vi idag vilka de verkliga terroristerna är.

“Terror är en politisk strategi som går ut på att orsaka skräck genom organiserat våld mot civila. Terror har i många århundraden använts av olika politiska makthavare för att upprätthålla sin makt och hålla ordning i sina riken.”

Men vi har ännu långt att färdas innan detta sker, exempelvis kan vi fundera över varför följande nyhet inte nått våra svenska medier ännu. ”Jewish gunman kills Arab, wounds another in Jerusalem”Gunman kills man, wounds another in Jerusalem” och sedan ställa oss frågan om motsvarande nyhet nått oss om gärningsmannen varit Arab och mördat judar??

”Det kommer att gå för Israel som för Sydafrika under apartheidtiden. Frågan är bara om israelerna kan förmås att ta sitt förnuft till fånga och gå med på apartheidstatens avveckling frivilligt. Eller om det måste ske genom tvång.” Henning Mankell – som nyligen själv bevittnat Apartheid politiken i Israel.

12-27-08gazaisrael

//Mr Galahad

Tillägg: 090604

Barak Obama ”USA kan aldrig acceptera någon legitimitet hos israeliska bosättningar på palestinsk mark. Det är dags för dessa bosättningar att upphöra”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: