Mr Galahad

Netanyahu har inte på något sätt accepterat en Palestinsk stat. //Mr G

In Världen on 15 juni 2009 at 14:11

”Stat är en uppsättning institutioner som innehar auktoriteten att upprätta reglerna för att regera folket i ett eller flera länder, och som innehar intern eller extern suveränitet över ett givet område. Enligt Max Webers tongivande definition, har en stat våldsmonopol, och därför har staten en armé, statsförvaltning eller statlig byråkrati, domstolar och poliser. I internationell rätt brukar andra staters erkännande av en stats oberoende betraktas som nyckeln till suveränitet. Eftersom en stat har flera åtaganden som måste förvaltas och finansieras, har stater bland annat beskattningsrätt, och fungerar som arbetsgivare (den offentliga sektorn).”

04s04benji_jpg_847403wPremiärminister Benjamin Netanyahu accepterar på intet sätt en palestinsk stat eftersom han inte accepterar själva definitionen av en stat som finns ovan. Följaktligen är detta bara ännu ett spel för galleriorna för att visa ”fredsvilja”.

När Ryssland invaderade Georgien började NATO osäkra sina vapen redan efter några dygn medan Israel har ockuperat Palestina under mer än 60 år nu och än så länge har ingen visat någon allvarlig vilja att gör något åt en av de allra största krigsbrott som världen känner till. 

Diplomati fungerar bara när bägge parter är villiga till kompromisser, detta är inte Netanyahu och därmed står alla diplomatiska vägar stilla. Kvar återstår då egentligen bara blokader eller krigshandlingar.
DN DN2 DN3 SVD Aftonbladet Aftonbladet 2 Expressen

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: