Mr Galahad

Vad ska en man göra för att bli behandlad rättvist och objektivt? //Mr G

In Världen on 22 juni 2009 at 11:05

När det gäller vårdnadstvister så är det knappast någon hemlighet att dessa ibland blir riktigt fula och svåra.
Detta drabbar främst barnen som naturligtvis älskar båda sina föräldrar oavsett om den ene varit hemma mer eller mindre. Barnen som inte förstår att det mamma eller pappa berättar om pappa eller mamma faktiskt inte sant och egentligen bottnar i att mamma eller pappa har ont i hjärtat och skyller denna smärta på pappa eller mamma.
För dem är nämligen allt som mamma eller pappa säger sant. Vilka konsekvenser får detta för barnen senare i livet?

Vi vet att föräldrarna ofta tar till riktigt fula metoder för att smutskasta den ena föräldern till förmån för sig själv, detta är det nog ingen som bestrider tror jag. Hur ska myndigheter och andra kunna skilja ifrån de lögner och ränkspel som föräldrar sysslar med när de vill straffa den andre föräldern eller helt enkelt få bort denne ur sitt (och sina barns) liv?

Vi är alla partiska åt något håll, jag har löst och hört så mycket skit som kvinnor hittat på för att smutskasta sina exmän och jag har sett dessa mäns sorg över att inte få träffa sina barn. Detta har givetvis gjort mig partisk så sådana sammanhang även om jag anstränger mig mycket för att försöka hålla en objektiv inställning och väga fakta mot varandra för att på så vis komma fram till vad sanningen bör ligga.
Det är mänskligt att vara partisk, vi utgår ifrån våra erfarenheter och den som exempelvis haft en erfarenhet av att en man betett sig svining kommer med största sannolikhet också att tro detta om andra män. Även om de inte alls är sådana. Detta gäller även de som har som arbete att utreda och hjälpa kvinnor och män i vårdnadstvist.
Familjerätten och Socialtjänsten består till omkring 70% av kvinnor vilket givetvis ger en fördel för kvinnor kontra män, de är ju trots allt bara mänskliga och ÄR således partiska om än kanske omedvetet.

”För 0-6-åringarna har anmälningarna enbart gällande sexövergrepp ökat med 400 procent sedan 1998, för de över 6 år är ökningen mer än 100 procent, säger Anna Gustafsson, chef för familjevåldsenheten i Malmö. Ökningarna kan i ett första skede låta oroväckande men för familjevåldsenheten är det närmast en succé. – Mörkertalet har minskat och våldet har blivit synligare. Vi har blivit bättre på att förhöra. Vi har lärt oss mer, bland annat att där det förekommer våld mot kvinnor är det också vanligare med övergrepp mot barn, säger Anna Gustafsson.”

Som Daddy säger så finns det andra skäl till att anmälningar om sexuella övergrepp ökat med 400% sedan 1998. Det är nämligen samma år som vårdnadslagarna första gången ändrades, den andra skedde 2006.
”Borde man inte som polis och utredare vara intelligent nog att kalkylera med, att samtidigt som vi får en vårdnadslag som ger barnen rätt till bägge sina föräldrar vid en separation, så börjar anmälningarna att öka lavinartat?”

Nej nej gud nej, självklart så är det så att alla anmälningar görs pga av brott och inget annat precis som att alla utredningar och åtal alltid sköts helt opartiskt och rättsäkert gentemot den anklagade.

Åtalen för barnmisshandel, kvinnomisshandel och sexbrott har nästan tredubblats i år. Bakom siffrorna finns en medveten satsning med fyra specialteam hos polisen och två specialåklagare.

”Fortfarande är det dock bara ungefär hälften av alla anmälningar som går vidare till åtal.
– Det beror på att det här är väldigt komplicerade ärenden som gör att det kan vara svårt att komma fram till ett åtal, säger Anna Gustavsson.”

Att någon anmälan skulle vara falsk det hör tydligen inte till hennes åsiktsregister.  Rätta mig om jag har fel nu Anna men ska inte en utredande polis/åklagare vara opartisk enligt rättegångsbalken 23kap §4?

Lite sommar literatur i ämnet genusperspektiv och resultatet av detta:

Vad en kvinna än gör så urskuldas det
Daddys kamp för att få vara en del av sin dotters liv
Bok om Södertäljefallet stoppas av Universitet
Pappa misstänkt för misshandel när sonen led av benskörhet
17 årig borde ha insett att internetdejt var minderårig
Mamman torterade sina barn
Pappa friad ifrån misstanken om att ha dödat sitt sexdagar gamla barn – skälet? Han var den som gång på gång åkte med flickan till sjukhuset.

Photobucket

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: