Mr Galahad

Vad är det för fel på vårt samhälle? //Mr G

In Världen on 24 juni 2009 at 10:58

Våra vårdande inrättningar bedriver isoleringstraff mot barn, socialtjänsterna kan inte skydda barn som de VET far illa, dvs så länge någon inte anklagar deras pappa för våld, hot eller sexuella övergrepp, då har man tydligen inga problem att omedelbart skilja fadern ifrån barnen. När man sedan ska göra något i efterhand så splittrar man bröder och systrar, den enda fast punkt i deras liv rycks ifrån dem. Av våra myndigheter.

Den ansvariges kommentar ” Vi har inte brustit på något sätt.”

Jag har bara en sak att säga vad är det för fel på er?
Hur kan man i statlig verksamhet använda isoleringsstraff för att få rätsida på barns problem? Har ni egna barn? Isolerar ni dem också när de inte vill göra som ni säger?? Det är kanske så att socialtjänsten borde granska de anställda och ansvariga på dessa anstalter. Ingen har väl någonsin blivit bättre av att bli inlåst.

Den 30-åriga kvinnan som torterat och svultit sina barn är ju helt uppenbart rubbad och i behov av hjälp, lagen ger våra myndigheter rätt att gå in och tvångsomhänderta både henne och barnen om man misstänker att hon är farlig för sin omgivning, fast detta gällde ju förståss bara tre små barn så det kanske man kan ha överseende med.
Hört talas om uppföljning, oanmälda besök etc…
Om samhället tagit hand om denna kvinna och gett henne den vård och det stöd hon behövde så hade hennes barn aldrig utsatts för detta. Vad kostar det samhället att strunta i sådant när konsekvenserna ser ut så här. Vad är priset på det ofattbara lidande som barnen utsatts för av sin egen mor?

Det är hög tid att vi börjar arbeta mer långsiktigt i vårt samhälle. En besparing på psykvård som får till följd att några hamnar utanför systemet och inte får den hjälp de behöver skapar människor som denna kvinna. Kostnaden för sådana här fall är mångdubbelt så hög som kostnaden att hjälpa henne i tid hade varit men den kostnaden ville inte samhället ta då.

Rent krasst kan man säga som så, att de tre barnens öde. Är vi, samhället skyldiga till. Frågan är hur lång tid det ska ta för oss att lära oss den läxan, eller ska jag kanske säga, hur många barn ska tvingas lida, torteras och mördas innan vi inser att det rådande systemet är felande?

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: