Mr Galahad

Så äntligen visar Israels regering sin sanna agenda, Apartheid //Mr G

In Världen on 03 juli 2009 at 9:10

Ja precis så illa är det.

Läs själva här DN. ”Jag ser det som en nationell plikt att förhindra spridningen av en befolkning som, minst sagt, inte älskar staten Israel”  Syftande på Palestinier med Israeliskt medborgarskap.

En minister, Ariel Atias (Bostadsminister) i den nya Israeliska regeringen har alltså tydligt uttryckt apartheid politiska tankar.

Är detta nästa steg?

ku klux klan

Det är dags att vi ser staten Israel som den kriminella terrorstat den egentligen är. De konstaterade krigsbrott som Amnesty pekar ut i sin rapport begick inte på eget bevåg. Det var order ifrån deras regering och det gör regeringen till medskyldiga till dessa krigsbrott.

Världen måste öppna sina ögon och våga se något annat än förintelsens offer. Javisst var det oerhört och ett brott av sällan skådat mått. Men detta innebär inte att judarna av den anledningen ska kunna begå samma brott själva idag, och komma undan med det.

Skillnaden är att de använder inte gaskamrar, de använder en av världen främsta arméer med en av världens modernaste vapenarsenaler mot ett fattigt och hungrande folk vars soldater är beväpnade med andra världskrigsvapen.

De Palestinska dödsoffren under den senaste offensiven i Gaza är 1400 människor. 64% av dessa var civila enligt Amnesty och en tredjedel (300) av dessa offer vad barn.

Israeliska dödsoffer under den 22 dagar långa offensiven var 10 soldater, varav 3 dödades av sk ”friendly fire” dvs sina kamprater i IDF samt 3 civila.

Om man gör matten med dessa siffror så led Palestinierna 107 ggr fler förluster än sin angripare. (Medräknat civila dödsoffer på bägge sidor) De rent militära siffrorna är 50 ggr fler dödsoffer än angriparen.

Är detta bilden av en krigsmakt och i förlängningen en stat som vill ha fred och respekterar mänskliga rättigheter?
Eller är det bilden av en stat som vill krossa allt motstånd?

Svältande judiska barn - Barnen i gaza svälter med

Svältande judiska barn - Barnen i gaza svälter de med.

Nazisterna ideologi - mer land åt sitt folk, motståndarna är "subhuman" och landet är hotat av andra politiska eller religiösa makter.

Nazisterna ideologi - mer land åt sitt folk, motståndarna dehumaniseras och landet är hotat av andra politiska eller religiösa makter som därför måste förintas.

Nazisternas tortyr knäckte många - Samma metod används ännu idag, av bland annat IDF

Nazisternas tortyr knäckte många - Samma metod används ännu idag, av bland annat IDF och Mossad.

Ringer klockan än?

Samtidigt får vi inte glömma att det finns människor även i Israel som inte generellt betraktar Palestinier som lagliga mål att behandla som djur.

//Mr G

Annonser
 1. Mycket bra skrivet! Helt rätt jämförelse!!

  • Tack 🙂
   Historien har en tendens att upprepa sig, allt man behöver veta om politik och vår omvärld finns att hitta i våra historie böcker..

   //Mr G

 2. Bara att du jämnför mellanöstern konflikten med förintelsen är ett skämt. Och som vanligt tar DN upp vad en person tycker och gör det till Israels Officiella åsikt. Att använda DN som källa är också ett skämt.

  Israel har rätt att försvara sig och sitt folk och sen om Hamas gömmer sig bakom barn och kvinnor och har sina högkvarter under sjukhus och sina vapen i källaren på moskeer så får de ta konsekvenserna.

  Amnesty?! Bygger sina uppgifter på palestinska källor inte så konstigt att de säger att Israel varit stygga. Man struntar fullständigt i hjälparbetare som vittnat att palestiner vanställer döda och sen visar upp de för kameran.

  Den dagen palestiner och övriga i arabvärlden erkänner Israel så får vi fred.

  • Gör jag det? Jag är ledsen men just jämförelsen med förintelsen ser jag inte.
   Däremot jämförelsen mellan Israels politik och retorik idag med den totalitära stat som orkestrerade förintelsen i mitten av förra seklet, den ser jag.

   Allt som behövs för att ondskan ska segra är att goda män inte gör något. Detta var lika sant i förra seklet som det är idag.

   Krigsbrotten ifrån Israels sida är uppenbara, allt annat är bara fånigt att påstå.

   //Mr G

 3. Tydligen tabu hos vissa abderiter (slå gärna upp) , att kritisera Israel. Och påståendet ”palestiner vanställer döda och sen visar upp de för kameran.” är så befängt att bara en sjuk individ kan komma med det…..

  • Abderiter :o)

   Onekligen så ter det sig som så att kritik mot Israels olagliga ockupation och övergrepp mot sina grannar och de infödda, inte anses som godtagbart.

   Man verkar inte se skogen för alla träd.

   //Mr G

 4. Islam är med stormsteg på väg att ta över Sverige – hur mycket älskade muslimer ateistiska kommunister nu igen? =)

  • Om man som du nu inte har, bryr sig om att läsa koranen och vad Islam står för egentligen vid sidan av fundamentalistiska mullors åsikter i avlägsna byar med 70-90% analfabetism. Så skulle du upptäcka att Islam är långt mer tolerant än exempelvis vår egen kristendom.
   ”Du ska ingen annan gud hava jämte mig”

   Vidare är ditt påstående om att Islam håller på att ta över Svea lika fundamentalistiskt åt andra hållet som förekommande mullor som fått för sig att kvinnans dygd är lika med familjens heder.
   Fast å andra sidan skulle jag hellre se den toleranta religionens moské än den intoleranta kristendomens kyrka som granne. Även om jag rent generellt anser att ALL religion är ”ett opium för folket” för att tysta deras frågor och tankar om makten.

   //Mr G

 5. Israel är ett groteskt land befolkat av ett groteskt folk.

  • Groteskt är lite väl långt men en stor del av befolkningen stödjer en regering som begår kriminella handlingar och arbetar för att införa ett apartheid system i landet riktat mot ursprungsbefolkningen.

   Tyvärr verkar dessa fundamentalister vara för många för att toleransens och humanismens röster ska höras och detta kanske i längden innebär att den enda möjligheten att lösa den över 60-år långa konflikten. Är att med militär, monetär eller politisk makt tvinga Israel att dra sig tillbaka till den av FN ratificerade gränsen och släppa taget om ALLA andra delar av landet.

   Konflikter löses bäst med kompromisser och hittills har Israel aldrig kompromissat.

   //Mr G

 6. Hans bostadspolitik ar lika absurd som ditt inlagg. Det storsta partiet och regeringsbildare ar ett socialdemokratiskt parti. Eftersom dom kallar sig ett socialistiskt arbetarparti och Nazisterna kallade sitt parti Nationalsocialistiskt parti. Sa kanske alla socialister ar nazister och fascister?

  Jag menar gor man en tillrackligt korkad slutsats sa ar det nog sant. Namnet ar ju sa likt. 😉

  Det finns mer forhallande att ta hansyn till an sa. Visst kan man kritisera Israels agerande. Men den har teorin om en sionistisk sammansvarjning som alla judar ar del av i Israel ar antisemitisk.

  Att folk inte kan se skillnaden ar otrolig, och visar verkligen hur korkade manniskor egentligen ar.

  • Nämen nu måste jag fråga mig om du kan läsa grabben.

   Min jämförelse är strikt historisk och syftet är att peka ut att många delar av den nazistyska ideologin gick ut på ungefär samma saker som Israels moderna politik går ut på.

   * VI är det utvalda folket.
   * VI måste ha mer land så att VI kan växa.
   * Det yttersta syftet är ett ”Stor Israel”
   * Samma metoder som användes då, inte gaskamrarna men väl murar, ghetton, blockader, tortyr, olaga fängslanden, statsbeordrad terror etc etc. Används idag av bla Israels Armé IDF.
   * En elitistiskt uppbyggd militär (Som i många fall går vidare inom politiken när de är för gamla för den militära banan) som lyder sina överordnades order utan att blinka även när dessa är fullständigt olagliga och inhumana.
   http://www.dn.se/nyheter/varlden/hd-i-israel-andrar-atal-mot-militar-1.903352

   Vad de olika partierna kallar sig har näppeligen ingen som helst mening i sammanhanget, det är bara ett namn, de hade lika gärna kunnat kalla sig tomtepartiet men ideologin är likartad.

   En palestinskt barn blöder lika mycket som ett judiskt och mördar du hennes föräldrar så hatar hon dig lika mycket.
   Ingen konflikt har någonsin lösts med våld, med undantag för villkorslös kapitulation och det löser egentligen inte heller konflikten eller hur.

   Kompromiss, kompromiss, kompromiss. Ge och ta, sålänge den ena sidan känner sig felaktigt behandlad som är alla ansträngningar enbart tillfälliga. Hur svårt ska det vara att förstå?

   //Mr G

  • Givetvis så är inte alla judar krigiska och hämndlystna, se bara på länken ovan.

   Det ska stå:
   Kompromiss, kompromiss, kompromiss. Ge och ta, sålänge den ena sidan känner sig felaktigt behandlad så är alla ansträngningar enbart tillfälliga.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: