Mr Galahad

Det är svårt för Israel att ljuga när de egna soldaterna vittnar om sanningen. //Mr G

In Världen on 15 juli 2009 at 8:46

De Israeliska värnpliktiga soldaterna, de som gör det smutsiga jobbet och som är de som dör i alla konflikter har en helt annan syn på Gaza offensiven i vintras än den officiella versionen ifrån regeringen och IDF.

All heder till dessa 54 anonyma soldater som i det lojalistiska Israeliska samhället riskerar en hel del genom att kritisera det egna krigförandet och beslå den egna regeringen med lögner.

Tidigare har IDF och Israels regering skjutit ifrån sig alla anklagelser med att dessa varit illasinnade lögner och propaganda ifrån landets fiender. Frågan är hur man ska försöka ducka undan ansvar denna gång.

En av de anonyma soldaterna berättar:

”They caught some kid – really young, 11 or 12 years old, I don’t know how old he was – who threw stones. They managed to catch him. It was an all-out abuse. They abused him, and I don’t think something was done about it. They put him in the toilet, I remember the soldier, I remember, he was a friend of mine, a friend from the company. And he took pride in shoving the kid’s head into the toilet…

into the bowl?

Into the bowl. And he was proud of it, and he slammed his head against the bowl, and I don’t know what else. They put him there, he was locked in the toilet for a whole day, by the company commander’s orders, to teach him a lesson. Just locked up there. And from time to time, you know, a soldier who was guarding there would enter, put his head in the toilet, slam his head against the toilet, and I remember he told me that, and I was shocked, but you know, who am I to report this? Today I don’t see it that way, but then [it was different]. I think it was madness, no doubt. I remember that boy crying, what a mess, what… Even without that the boy was already in shock, coming towards ‘the Zionist enemy’, who knows where, a whole platoon of soldiers, all of them want to kill him, in the pretense that he threw a stone. You see; that’s what happened there.”

I SVD säger en soldat ”Om ni inte är säkra så döda”, sade dom. Det var inte klokt vilken eldgivning det blev. Vi gick in och det var helt galet hur det smällde”

Vi har idag facit på hand och det var de civila, framförallt minderåriga barn som fick betala priset för den Israeliska krigsmaktens behov av en politiskt försvarbar offensiv i Gaza. Närmare bestämt 926 av 1417 dödade Palestinier var civila som mördades av Tanks, fosforgranater och Hellfire missiler.

Alltmedan omvärlden som vanligt stod bredvid och gjorde ingenting annat än prata och ha möten.
För att få en militäristisk stat som Israel att lyda FNs konventioner och hedra folkrätten så räcker det inte med ord, de måste få kännbara straff för sina brott och då syftar jag inte på någon enskild stackars värnpliktig som bara lytt order utan regeringen som gav ordern. Tills omvärlden är beredd att sätta åt denna diskriminerande och krigiska regering så att det känns, så kommer de att fortsätta att mörda och begå övergrepp mot sina grannar under sitt favoritparoll ”krig mot terrorn”.

”Israel har tillbakavisat kritiken och fortsatt att hävda att armén uppförande varit oklanderligt och att eventuella överträdelser berott på enskilda soldater som misskött sig, inte på något ”systemfel”. Det är svårt att se hur de kan fortsätta hävda det efter Breaking the Silences rapport.” – Catrin Ormestad

Jag kräver den svenska regeringens agerande i denna fråga, kräv en krigsbrotts tribunal!

//Mr G

Annonser
 1. Den organisationen har fått miljoner från EU, engelska ambassaden i Tel Aviv och andra för att säga vad donatorerna vill att de ska säja, lämpligen ord som påståtts komma från helt anonyma killar……

  Detaljer och fakta här

  • Som vanligt när något eller någon kritiserar nationen höjd över varje misstanke så är det bara lögner.
   Det är rätt lustigt faktiskt att såååå många ljuger och smutskastar det stackars Israel. Faktum är att ALLA totalitära stater har använt exakt samma retorik när kritik mot deras politik, brott mot de mänskliga rättigheterna, invånarnas integritet och andra brott framförs mot dem. ”Det är bara ondsinta lögner”.

   Irans ledare hävdar att de som protesterar mot det uppenbart riggade valet 2009 är betalda av främmande makt, precis samma sak hände 1979 för övrigt.
   Pinochet hävdade också att anklagelserna emot honom var lögner iscensatta av CIA och röda khmererna ville inte alls kännas vid sina brott utan ansåg att de som de dödat var fiender till staten. Ungefär samma retorik som Israels regering med andra ord.

   Låt mig dela med mig av en militär sanning dock. Om du utövar strid i en tättbefolkat land som Gaza där dina motståndare rör sig fritt bland civilbefolkningen och dyker upp precis vart som helst när som helst. Så kostar det mängder i form av soldaters liv och lemmar, det finns nämligen inget bra sätt att inta en stad eller ett tättbefolkat land utan att jämna stora dela av det med marken. Israels total förlustsiffra under ”Cast lead” var 10 man varav flertalet dödades av ”friendly fire” vilket talar för en ruskigt dåligt elddisciplin. Vad får dig att tro att dessa soldater skulle ha bättre elddisciplin mot Palestinier??
   Det är för övrigt helt omöjligt att en sådan operation kan genomföras utan att misstag och rena fel begås och i detta fall så innebär sådana fel att civila mördas.

   Detta är självklarheter för alla som inte är fanatiskt håller på ”det är bara ondsinta lögner” retoriken.

   Men okej låt oss för ett ögonblick påstå att du har rätt, vore det då inte av största intresse för Israels regering att ha med utländska journalister och FN observatörer i sådana här operationer? Helst då inbäddade med trupperna som Amerikanerna gjorde under Irak invasionen. På så vis skull man ju kunna tillbakavisa sådana här lögner ganska omgående med oberoende vittnen som dessutom kanske rent av var där.
   Du minst nog vad man gjorde istället eller hur…

   Säg mig vilka typer av stater brukar traditionellt vägra låta journalister göra sitt jobb??

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: