Mr Galahad

Fel man greps i samband med ett uppmärksammat barnporr tillslag //Mr G

In Världen on 15 juli 2009 at 9:13

Operationen fick namnet Edmund och genomfördes av rikskriminalpolisen för drygt ett år sedan. Det hade blivit en siffra fel i det IP-nummer (ifrån Telia) som polisen utgick från och det felaktiga numret var knutet till hans internetabonnemang.

Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd skriver att det är av största betydelse att barnpornografiutredningen genomsyras av ”noggrannhet och rättssäkerhet” eftersom ett felaktigt utpekande kan få ödesdigra konsekvenser.

”Ett misstag av det slag som här är för handen kan få mycket negativa konsekvenser för den som blir felaktigt misstänkt och skadar allmänhetens förtroende för Polisen i stort”, skriver personalansvarsnämnden.

Så enkelt är det alltså att bli felaktigt utpekad som pedofil, hur har man då kompenserat denne man för detta otroligt allvarliga missöde? Jo man har bett honom om ursäkt.

//Mr G

AB HD Allehanda NA Folket VT Nyheter 24 VF

 1. Skrämmande! Jag hade en vän som fastnade i samma razzia. Tyvärr tog han sitt liv innan utredningen var klar……

  • Ja Jocke jag förstår hur det kan gå till.
   Den som misstänks för ett brott av denna typ blir omedelbart fälld i alla utomståendes ögon och då är det inte svårt att förstå hur man kan känna att livet inte är värt att leva.
   Hur många ursäkter och frianden som kommer ifrån rättsväsendets håll spelar liksom ingen roll för den enskilde eftersom pöbeln (jo jag kallar den typen av människor som drar slutsatsen skyldig enbart efter en misstanke för detta) inte lyssnar till dem utan då ofta menar att han bara kom undan.

   För en kort tid sedan så fälldes en man för sexuella övergrepp på ett barn, natten innan domen skulle vinna laga kraft så försökte man mörda mannen genom att bränna ned hans hus med honom i det. Det är sådant som pöbeln sysslar med, man låter ändamålen helga medlen.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: