Mr Galahad

Obama fortsätter att imponera //Mr G

In Världen on 23 juli 2009 at 10:12

”Obama stryper vapenlobbyn” står att läsa i DN idag och detta är i sanning en mycket god nyhet såväl för det amerikanska folkat som för oss i övriga världen.

Allting tyder på att Obama verkligen är den politiker som han utger sig för att vara och den politik han för påverkar givetvis också resten av världen på ett eller ett annat sätt.

Genom att vägra fortsätta göda vapenindustrin så frigör man dels ekonomiska medel till andra avsevärt viktigare saker och man försvagar samtidigt de krafter som med alla medel eldar på konflikter för att skapa marknad för de egna vapnen.

Genom att ställa krav på Israel att exempelvis stoppa all byggnation inom de illegala bosättningarna på ockuperad mark så skapar man möjligheten av en kompromissbaserad lösning av konflikten vilket iaf ger nytt hopp om en lösning inom överskådlig tid för denna skribent.
Israel är för övrigt en av världens största konsumenter/capita av sagda vapenlobbys produkter.
Vi kan bara hoppas att Barak, världens kanske största hopp för fred på alltför många håll för att nämna, inte gör en Kennedy och blir mördad av en ”ensam galning”. Precis som den förra gången landet i väst hade en ledare som inte gick kapitalets ärenden utan drevs av en vilja att göra landet bättre för alla.

//Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: