Mr Galahad

Svar till Lövet //Mr G

In Världen on 08 augusti 2009 at 11:04

Följande kommentar kom på denna tråd angående Zaidas artikel på Newsmill om hur fd landshövding Samuelsson tvingades gå för att hon var kvinna

”Det finns faktiskt ett liknande exempel på 2) i Svensk histiria och det är Stig Malms chaufför som fick credit för att ha hittat på ordet “Fittstimmet”.

Nu var det ju inte enda orsaken till att Malm till slut fick dra, men det visar i vart fall att tendensen finns där…

Faktum är att nog Malms vals var värre än Samuelssons i detta fall. Oavsett hur man ser på det så är ju hemliga bandinspelningar tämligen exempellöst.

Det finns väl egentligen bara två tolkningar: Endera är Samuelsson helt urbota värdelös som chef och kör över allt och alla till dess nån tar till en desperat metod. ELLER så är – faktiskt – den nämnde/nämnda medarbetaren en ganska slem typ. Exeptionellt är det i vilket fall!”

Mitt svar:

Hmm såvitt jag vet så valde Malm själv att avgå 1993 efter att det blivit känt att han mitt under brinnande finanskris godkänt ett mycket lukrativt pensionsavtal för BPAs dåvarande chefen Göran Lövgren. Malm satt där som fackföreningen LOs representant i BPAs styrelse vilket givetvis förargade många arbetare…

Hans som jag ser det uppfriskande terminologi hade nog mycket lite med denna frivilliga avgång att göra.

Jämför gärna med situationen Wanja Lundby-Wedin och Samuelsson så verkar det ju snarare som att kvinnorna klarar sig bättre undan än Herr Malm gjorde eller hur? Den ena kunde klamra sig fast vid sin post medan den andre sparkades av regeringen som sannolikt tog chansen till politisk poäng och dessutom antagligen kommer att tillsätta posten med någon ifrån deras egna led. Kohandel mer eller mindre.

Javisst är det ovanligt med bandinspelningar iaf såvitt vi vet. Minns IB affären.

Jag skulle gissa att det förhåller sig så som du beskriver i din första tes. Att en frusterad tjänsteman spelat in sin chef pga dennes fruktansvärt dåliga beteende och ickedemokratiska åsikter i syfte att visa upp det för folket och således få henne att ändra inställning vilket hon inte gjorde utan istället skylde ifrån sig och då var kistan igenspikad och inget annat val än avskedande fanns. Notera dock att hon trots detta enormt tydliga brist på förstånd erbjuds en reträtttjänst med bibehållen lön. Något som inte erbjöds Malm 1993.

Personligen tycker jag att det är bra att tjänstemän och politiker som inte håller måttet, dvs beter sig illa och odemokratiskt åt eller tom begår brott alternativt tjänstefel ska sorteras ut ur det allmänna. Det är vi som står för deras förhållandevis höga löner och då förväntar iaf jag mig att man sköter sig med.
Det är dock mycket svårt att som enskild tjänsteman eller privatperson komma åt dessa dåliga individer eftersom deras trovärdighet är så mycket högre än din i de allra flesta fall. Därför blir ljudupptagningar ett utmärkt sätt att visa vad som sagts och hur detta sedan inte stämmer överens med handlingar och dokument i frågan.
Det finns flera uppmärksammande fall där journalister använt sig av dolda kameror och bandspelare för att kunna bevisa hur vissa beter sig, varför skulle resten av befolkningen inte ha rätt att göra detsamma om vi anser att vi blivit felbehandlade?

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: