Mr Galahad

Det är just precis det här som är fel med våra myndighetspersoner//Mr G

In Världen on 14 oktober 2009 at 8:49

Så har det hänt igen. Myndighetspersoner, i det här fallet poliser, beter sig oprofessionellt och kränkande gentemot helt oskyldiga människor som polisanmäler dem för tjänstefel och åklagaren lägger ned hela förundersökningen eftersom han inte anser att det ”når upp till tjänstefel”. De drabbade får inte så mycket som en ursäkt och de olämpliga tjänstemännen är fria att fortsätta bete sig illa mot oss medborgare och missbruka den makt staten, dvs vi gett dem.

Det är i detta fall inte ett brottsligt beteende av en polis att bete sig på detta sätt, men jag tror att de flesta av oss ”vanliga” människor ser det direkt olämpliga i att anklaga människor som råkar köra nedför en viss gata för att vara prostituerade, lite hipp som happ.

Lite socialkompetens hade kanske talat om för befälet på plats att efter att ha gjort ett sådant klavertramp så är det lämpligt att be den felaktigt anklagade om ursäkt för misstaget. Det hade tagit 10 sekunder av er tid, förvisso kostat lite personlig prestige men skulle ha gett allmänheten ett ökat förtroende för polisväsendet.
Istället för två kritiska människor och några lika kritiska artiklar i nationell press så hade ni haft 2 individer med en dråplig historia och polismän som framstår som tillräckligt starka i sig själva för att kunna be om ursäkt när man gör bort sig. För det inser väl även ni, att till och med poliser gör fel ibland. Precis som alla andra människor.

/Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: