Mr Galahad

Gäller inte folkrätten de med makt? //Mr G

In Världen on 14 oktober 2009 at 9:57

Israel, USA, Storbritannien och flera andra ”demokratiska” länder har visat att de anser sig stå över folkrätten.

Vi kritiserar Israel för att de håller människor fångna utan vare sig anklagelser, rättegång eller dom men sanningen är att Guantanamo Bay och flera andra liknande fängelser är fyllda med likadana fångar som tvingas sitta fängslade i åratal i strid mot folkrätten.

Folkrätten är inget man kan blunda för när det passar en och det är inte heller något som det kan bortses ifrån vid misstanke om brott. Lagarna gäller oss alla, såväl kineser och araber som amerikaner och israeler.

Hur lång tid tänker du blunda?

//Mr G

Annonser
 1. De har fått en rättegång, men precis som terrorrättegångar i många demokratiska europeiska länder så hålls källorn till anklagelserna hemliga för att motverka att terrorbekämparna avslöjas och riskerar att mördas av terroristerna.

  Detta framgår inte i den svenska propagandarapporteringen mot Israel.

  • Intressant att folk verkligen inte ser det katastrofalt felaktiga i att anklagade, oavsett vilket brott de anklagas för, inte ens får veta vad de anklagas för att ha gjort.
   Det är ett genomgående tema vilket fått flera höga domare i bla USAs rättsväsende att hoppa av rättegångar eftersom de anklagades rättigheter helt bortses ifrån.

   Du ser propaganda där alla vi andra ser tydliga tecken och bevis för den Israeliska inställningen till sina motståndare. Mot Palestinska och andra Arabiska individer kan inga krigsbrott begås, enbart för att de är just Palestinier och Araber.
   Enligt Barnkonventionen som Israel ratificerat, så får inte en underårig fängslas. Minst en, troligen fler individer under 18 år sitter fängslade utan rättegångar, bevis och försvarsadvokat etc anklagade för terrorbrott.

   Men men tillbaka till saken.
   Så om ”säkerhetstjänsten” anser att det finns en hotbild mot någon så tycker alltså du att det är helt ok att de fängslar en annan individ under oöverskådlig framtid och utan en rättegång där han tillåts försvara sig själv?? Undrar om du skulle tycka samma sak om det var du som fängslades och inte ens tilläts försvara dig i en rättegång.

   Vakna upp ur koman och inse fakta!
   //Mr G

  • Om jag bryter mig in i ditt hem och bosätter mig där för att jag tycker att det är min rätt. Dödar dina barn, och bränner upp allt du älskar, så måste ju jag ha rätt att binda dig och fängsla dig i källarn om du protesterar.
   Tortyr är ju minst sagt en rättighet mot en terrorist som dig! Jag måste ju skydda mig mot dina terroristangrepp

   • Ja ungefär så kan man se på maktens logik, helt bakvänt med andra ord.
    Den som har fräckheten att protestera mot de övergrepp som de och deras nära och kära utsatts för fängslas, torteras eller mördas för att han anses vara terrorist. Definitionen på terror är ”Våld eller andra brott mot civil befolkning i syfte att inge skräck och/eller rädsla för att på det viset vinna politisk mark”.

    Det är ganska många aktioner mot arabiska/muslimska mål som direkt kan innefattas i ovanstående definition.
    Skillnaden mellan den terror som drabbar väst och den som drabbas öst är att den ena begås med den högsta ledningens (Regeringens)goda minne och finansieras samt styrs ifrån dem medan den andra begås av små grupper av fanatiker som med små medel slår till där de kan.
    Den ena terrorn skördar offer i den övre 100 000-tals skalan medan den andra skördar mindre än 10 000 liv, de senare liven är dock mestadels vita kristna så det är ju givetvis mycket värre eller hur?? (Ironi)

    //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: