Mr Galahad

Poetiskt rättvisa när den är som bäst //Mr G

In Världen on 21 oktober 2009 at 9:12

Kanske har brott begåtts under infångandet av den tyske läkaren Dieter Krombach men för en gångs skull så kan jag inte kritisera tillvägagångssättet.
Mannen är dömd i fransk domstol men vägrades lämnas ut ifrån Tyskland trots domar för flera liknande brott i Tyskland.

En 14-årig flicka fick sätta livet till i läkarens hem och det är uppenbart att hon drogades. Frågan var varför men senare brott mot minderåriga flickor som läkaren begått i Tyskland ger slutsatsen att det rörde sig om ett planerat sexuellt övergrepp där något gick fel, sannolikt överdoserade läkaren flickan med någon form av drog som skulle söva henne.

Men nu har alltså någon tagit saken i egna händer och levererat denna tyske flykting från den franska rättvisan, till en domstol i Frankrike så att rättvisa kan skipas. Kanske orsakar detta en internationell incident nu men det tycker jag att det kan vara värt. Rättvisan måste få segra tillslut. Att han togs över den tysk/franska gränsen gömt och bunden är givetvis inte bra men hade inte varit nödvändigt om det tyska rättsväsendet godtagit den franska domer till att börja med. Med herr Krombachs kriminalregister i åtanke så hade dessutom flera brott i Tyskland, med minst ett minderårigt offer, kunnat undvikas.

Som Shakespeare sa ”All is well that ends well

//Mr G

Annonser
 1. Poetisk(t…) rättvisa? Eh, va?

  Farsan har anlitat ett gäng ryssar eller polacker för att kidnappa Polanski-kopian…

  Tror du missförstått uttrycket, men visst är det bra. Fast självklart borde Dieter Krombach aldrig ha hittats.

  • Det poetiska i denna rättvisa ”Illwill” är att den individ (Dieter Krombach) som själv begått brott men lyckats komma undan, genom brott förs till rättvisan. (Var det verkligen så svårt att förstå?)

   Huruvida pappan till det då 14-åriga offret ligger bakom detta vet vi inget om och det hör egentligen inte till saken. Vore jag satt i hans skor skulle jag antagligen tagit lagen i egna händer och sedan skulle jag själv rätteligen också dömas för det brott jag då begått.

   Det är en sak att föra en brottsling till rättvisan och en helt annan att ta lagen i egna händer och ta livet av den dömde.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: