Mr Galahad

Det är vi själva som skapat hotet //Mr G

In Världen on 12 november 2009 at 11:38

Anna Ekelund skrivet idag i sin krönika om hur pedofilhysterin drabbat oss och hur skev vår syn på män och jämlikhet egentligen är.

”Vi debatterar gärna kvotering, över- tygade om vikten av jämställda arbetsplatser. Men inte på dagis. Så mycket för det genusperspektivet.”

”Å ena sidan ses alla män – särskilt de barnkära – som potentiella pedofiler, å andra sidan uppmuntras samma män att ta ut pappa- ledighet och obevakade umgås med sina små. Någonstans skevar vår syn på pedofiler och på män i allmänhet.”

Som barnkär man engagerad i barn och ungdomsrörelsen har jag mött dessa pedofilhysteriker många gånger. De ser en barnkär man som misstänksamt och en man som barnen älskar som direkta bevis på att något inte står rätt till. Flera gånger har jag fått direkta anklagelser slängda i ansiktet, anklagelser som givetvis inte haft minsta grund utan baserats på denna misstänksamhet mot män generellt och vi vet ju alla vad som händer när något sådant sker. Oavsett hur fåniga och grundlösa anklagelserna är så finns det ett antal människor som i sin hysteri menar ”Ingen rök utan eld” och så blir själva anklagelsen bevis nog för att mannen, för det är i de allra flesta fall en man, är skyldig till detta avskyvärda brott.

För mig har det inneburit att jag lämnat barn- och ungdomsrörelsen efter 25! år som engagerad ledare och för barnen har det inneburit förlusten av en av de få positiva manliga förebilder de haft. Är det rimligt att de män som vill arbeta med barn tvingas bort av hysteriska människor som ser pedofiler i varje buske och inbillar sig att de kan skydda sina barn om de vet var dessa män (även om minst 20% av övergreppen sker av kvinnor) bor och vad det heter.
Kanske vet inte dessa människor att 8 av 10 övergrepp mot barn begås av personer som har en mycket nära relation till barnet och alltså inte av någon man i någon buske. Vad vet jag men klart är att de agerar fullkomligt irrationellt i sin hets att skydda sina barn mot ett hot som faktiskt till största del bara finns i deras eget huvud.

Eller som Annas granne sa ”Det är inte tigern i skogen som kommer att döda dig, utan tigern som bor i ditt huvud.”

Tack för en mycket bra och mycket modig krönika som jag hoppas att många läser och får sig en aha-upplevelse av.

Mvh

//Mr Galahad

Annonser
  1. Tak for de interessante oplysninger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: