Mr Galahad

Det är dags att ta ert förnuft tillfånga Försäkringskassan//Mr G

In Världen on 17 november 2009 at 11:15

Visst ni har fått era direktiv ifrån regeringen, både den förra och den nuvarande.

Visst ni gör säkert ert bästa enligt de direktiv som ni fått.

Men någonstans måste även ni inse att systemet inte längre är rimligt.
Det finns ett skäl till att Försäkringskassans egna anställda drar sig för att tala om för människor de möter vad de arbetar med (Källa: Personalchef på myndigheten) av rädsla för att tvingas klä skott för de vansinnes beslut som drabbar främst de som redan ligger på repen.

Att en arbetslös som sliter av hälsenan, gipsas och får stränga order av behandlande ortopeder (läs experter) att inte belasta det skadade benet öht på minst 12 veckor (varav 6 i gips) av försäkringskassan anses frisk nog att ”vara till arbetsmarknadens förfogande” efter 3! veckor.
Alltså menar de att man ska gå emot ortopedens direkta direktiv och ända åka omkring på intervjuer odyl, hoppandes på styltor och hög på smärtstillande medel?Vilket riskerar att åter slita upp skadan med ytterliggare sjuktid för att inte tala om ytterliggare försvagning av senan som naturligtvis kommer att påverka framtida förmåga för den sjuke. Enbart för att han råkar vara arbetslös?

Eller den anställde som fått svininfluensan, tillfrisknat något men fortfarande har vissa symptom efter 7 dagar varför läkare beordrar fortsatt isolation pga av smittorisk vilket försäkringskassan ignorerar och vägrar betala ut sjukpenning för med motiveringen att smitta inte är en sjukdom.

Två verkliga fall där den sunda förnuftet tvingats ge vika för ”pencil pusharnas” nycker i form av de direktiv som myndigheten fått.
Man måste ställa frågan om ni helt saknar förmågan att tänka själva eller är det förbjudet inom våra svenska myndigheter? Det är inte okänt att våra svenska byråkrater inte alltid bäst vet hur olika myndigheters arbete ska skötas, den kompetensen krävs det ofta flera år inom sagda myndighet för att få och detta saknar i princip alltid våra politiker. Exempelvis så är det oftast jurister som är chef över polismyndigheten och mycket sällan poliser som faktiskt vet hur verksamheten fungerar på ett betydligt mer handfast sätt än sagda jurist.

 

Sunt förnuft är lika viktigt som vettiga riktlinjer oavsett i vilken verksamhet man arbetar.

 

//Mr Galahad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: