Mr Galahad

Ett exempel på utmärkt polisarbete //Mr G

In Världen on 04 december 2009 at 11:34

Den sk dagispedofilen är på tapeten överallt man vänder sig just nu.

Polisen har efter gripandet genomfört husrannsakan i mannens hem och där funnit en dator med en massa porrbilder varav åtminstone vissa klassats som barnpornografi.
Man har dessutom funnit bilder av liknande karaktär enligt ABs källor på de drabbade flickorna samt ytterliggare en flicka och därmed både kunnat bevisa att brotten skett samt identifierat ytterliggare offer som drabbats så att detta barn också kan få adekvat hjälp. Ett utmärkt polisarbete med andra ord.

Mary Mårtensson skriver att alla i förskolan borde utbildas i hur man upptäcker en pedofil för att på så sätt skydda barnen och hänvisar till ett annat fall 2004.
I det här fallet så är det ju smärtsamt tydligt att denna man uppvisat tydliga tecken på riskbeteenden som ingen verkar ha noterat eller fått veta, trots att den då 15-åriga flickan som han ”uppvaktade” uppenbarligen tyckte att hans brev skulle sparas eftersom hon nu kan visa upp den för media.

Det ter sig ganska tydligt att en vuxen man i 31-års åldern inte beter sig på detta vis mot en 15-årig flicka, något som man kanske märkt om övriga på detta krisboende varit mer observanta. Något säger mig att han sannolikt också haft andra problem som så många andra som praktiserar på dylika platser vid den ålder som han var då.

Då kommer vi till frågan ”Hade detta kunnat undvikas?”

Om jag har rätt (vilket jag givetvis inte nödvändigtvis alltid har) så finns det många därute som vetat om att mannen varit annorlunda eller haft ett märkligt och kanske till och med ett oroande beteende. Människor som idag antagligen aldrig kommer att erkänna detta, eftersom man inte vill stå där med skulden men som ändå innerst inne vet med sig att de vetat att något var fel med denna individ och att man inte agerade.

Mary säger en annan sak som jag tycker att vi ska komma ihåg:

”Vi ska också ha klart för oss att en stor majoritet av alla sexövergrepp mot barn inte sker på förskolorna – utan i hemmet.”

Den vanligaste förövaren är nämligen en ostraffad manlig släkting till barnet som du litar på och aldrig kan tänka dig skulle göra barnet illa.

Som Arne Höök skrev igår:

”Rädslan då? Förtvivlan och oron som Jönköpingshistorien väcker? Kan det drabba min grabb eller flicka?
Jag vägrar tänka så. Livet är för kort, pedofilerna för få och de goda männen för många.”

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: