Mr Galahad

Tiger Woods är offret här //Mr G

In Världen on 15 december 2009 at 10:44

Man kan vilka åsikter man vill om golfare, rika människor och otrogna kvinnor och män men ser man på ”Woods-skandalen” med rent krassa ögon så är det faktiskt så att Tiger är offret, för misshandel.

Mest troligt är det hans fru Elin som stått för svingandet av golfklubborna i det läget, för inte kan väl någon tro på familjens historia om att en golfklubba som låg i bilen slagit Tiger Woods så illa under krocken med trädet.
Men Tiger kanske ”gick in i en dörr” och orsakade skadorna själv.

TMZ: Injuries Caused by Wife, Not SUV

Softpedia: Tiger Woods’ Injuries Caused by Wife, Not Car Crash

Utifrån vad vi vet så är det helt rätt att Sociala myndigheterna utreder om det förekommit våld i familjen, man kan bara hoppas på att de betraktar Tiger som offret och Elin som trolig förövare istället för att utgå ifrån att det är mannen som är den våldsamme.

Nu kanske något tycker att han förtjänade att få stryk av Elin eftersom han varit otrogen, låt oss i så fall undersöka rimligheten i det.

Vore det rimligt att påstå att Elin skulle förtjänat att få stryk av Tiger och bli jagad av honom beväpnad med en golfklubba om hon varit den som varit otrogen?

Inte?

Men då innebär ju det att ni har en dubbelmoral, en som gäller kvinnor och en som gäller män?
Det finns ett annat ord på det med: Mansdiskriminering.

//Mr Galahad

DN DN2 Expressen Expressen2 Aftonbladet

Annonser
  1. Hallå Mr. Galahad. Vi är två journaliststudenter som håller på med ett arbete om våld i nära relationer och hur utsatta män bemöts av samhällets stödinstanser. Vi skulle vilja ställa några frågor till dig och du når oss via mailen om du är intresserad.

    Marcus Berglund och Jill Pettersson

  2. […] lika rolig och Elin var den som var sönderslagen och Tiger var den som svingat golfklubban? Det nu Elin gjorde med golfklubbor i Florida när Tigers otrohetsaffärer blev för påträngande verkar vara rättfärdigat med att han […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: