Mr Galahad

Försöker media tysta folkets röster? //Mr G

In Världen on 18 januari 2010 at 12:11

Jag läste med stigande avsky de internationella artiklarna (Examiner, The Guardian, Norska Dagbladet)om att Israels regering erkänt att organstölder har förekommit och att Boström således var helt rätt ute med sin så hårt kritiserade artikel i Aftonbladet i höstas.

Det var en slags bekräftelse på att staten Israel begår brott, inte bara mot konventionstexterna utan även emot sina egna lagar och att man sedan likt så många andra stater försöker sopa spåren under mattan.

Jag blev därför inte det minsta förvånad över att Jan Guillous artikel igår (Söndag) där han lika effektfullt som vanligt sätter pennan rakt på den ömma punkt som torde finnas hos varje journalist/författare, politiker och förståsigpåare som så hätskt anklagade Boström för antisemitism etc och vitmålade den Israeliska staten och dess folk som fullkomligt oskyldigt till dylika styggelser. De hade ju nämligen helt fel och torde därför känna sig ganska dumma just nu, för att inte tala om borde tänka sig för både en och två gånger nästa gång de lägger ”antisemit-kortet” istället för att bemöta kritiken.

Däremot så blev jag mycket förvånad när jag upptäckte att kommentars funktionen stängts av redan samma dag som artikeln publicerats på Aftonbladet online, efter 26 kommentarer, klockan 19:32, kommer Anna Hjalmarsson, tf chef Läsarmedverka in och skriver ”Nu avslutar vi diskussionen kring den här artikeln. Tack alla som deltagit!”
Varför lät man öht kommentatorsfältet vara öppet om man nu inte vill ha reaktioner på artikeln,  eller var det ett misstag som man försökte rätta till utan att att lämna några spår? Märkligt är det i vart fall att man stänger fältet samma dag som artikeln publiceras.
Jag skulle vara hemskt intresserad av att få se vad dessa ”förståsigpåare” kommer med för motargument till Jans artikel och även vad vanligt folk förstått av detta. Det är ju trots allt så att Boströms artikel fått avsevärt mycket större uppmärksamhet i våra svenska media än erkännandet ifrån Israelisk sida fått.
De flesta har inte ens hört talas om att detta skett vilket är medias intentioner eftersom de varit tysta om det.

Läs också Åsa Linderborgs utmärkta artikel ”Nu försöker liberalerna tiga ihjäl organhandeln” på AB kultur

”Jesus Alcalá torde vara den enda (före detta) Amnestyordföranden nånsin som försvarar en ockupationsmakts rätt att mörda och stjäla organ.”

Åsa Linderborg

//Mr G

  1. Det finns en anledning att denna enorma nyhet knappast syns i mediabruset….tror jag.

    Raedsla foer doeden, girighet, pengar.

    http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/01/30/scoop-tar-israel-blodprov-pa-palestinier/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: