Mr Galahad

Så ska en utredning gå till

In Världen on 28 januari 2010 at 17:15

Den sk dagispedofilen som förgripit sig på barn på frälsningsarméns förskola i Jönköping åtalades idag för övergrepp mot 4 olika flickor på förskolan.

Utredningen har visat genom hans egna fotobevis att 42-åringen förgrep sig på barnen medan de sov, varför barnen själva (tack och lov) inte har några minnen av övergreppen. Idag, när han åtalades är det första gången som allmänheten får ta del av bevismaterialet som inte heller gärna kan ifrågasättas med tanke på de grova foton som gärningsmannen själv tagit av sina övergrepp. Foton som polisen funnit i hans dator vid husrannsakan.

Jag vill påstå att det är så en utredning ska gå till, man följer bevisen tills man kan komma till en slutsats och i vissa fall blir den otvetydig, dvs det kan bara finnas en slutsats.
Inga läckor till media som skriver lite som de vill och inga domedagsartiklar/bloggar om hur otroligt vanligt ditt och datt är, något som ingen rimligtvis kan ha minsta aning om egentligen.

Bra jobbat Jönköpingspolisen, synd att personalen vid förskolan och vårdhemmet inte slog larm om 42-åringens udda beteende innan han hann begå så allvarliga övergrepp mot barnen. Låt oss hoppas att barnen inte traumatiseras alltför mycket av omvärldens påtvingade skuld för det de inte själva minns.

//Mr G

 1. På vilket sätt var 42-åringens beteende ”udda”. Dvs HUR skulle personalen ha kunnat ana ugglor i mossen? Han kan väl inte ha förgripit sig på ungarna medan annan personal såg på?

  • Denna person har bla skrivit vad man måste betrakta som kärleksbrev till en flicka på vårdhemmet som vid tillfället var 14-år, det är något jag anser som en larmsignal om författaren inte själv är i samma åldersgrupp för att inte tala om inte anställd vid vårdhemmet där flickan bor.
   Vidare har det ju i efterhand kommit fram uppgifter (i media förvisso) om att personalen betraktat mannen som ”lite egen” men inte trott att han skulle vara farlig, vilket man ju kan ifrågasätta idag.
   Kanske hade det varit bra om man tittat lite närmare på mannen för att säkerställa att han inte var farlig för barnen, när man nu ansåg att han var lite udda.

   Notera nu att udda i sig inte behöver innebära farlig men många av de som senare i livet begått fasansfulla brott (Varit psykiskt sjuka) har ju betraktats av omvärlden som just udda, Quick, Englund etc.
   Om samhället istället för att blunda eller titta åt andra hållet och inte vilja använda resurser till stöd och vård för sådana människor så skulle färre människor bli offer för sjuka människors sjuka böjelser.
   Ett långsiktigt perspektiv är att föredra istället för brandkårsutryckningar när brottet redan är ett faktum.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: