Mr Galahad

Pinsamt dåligt Rikspolisstyrelsen

In Världen on 09 februari 2010 at 9:49

Ger man sig in i en krigszon så är det en sällsynt dum idé att göra det under beskydd av goda föresatser.
”Vi ska föregå med gott exempel” kommer inte att skydda mot automatvapen eld, sprängämnen eller ens stenar kastade ifrån hustak.

Sedan när man väl får fingrarna ur det berömda arslet så skickar man ned ett vapen som inte heller möter de önskemål som användarna för att inte tala om inte kommer att ge den möjlighet till försvar som man efterfrågar.

HK MP5 har nämligen en effektiv räckvidd på omkring 25-100 meter med dålig till mycket dålig träffsäkerhet på avstånd över 50 meter beroende på modell. Vapnet är i princip skapat för polisväsendet och med tanken att användas på korta avstånd. (Inomhus eller i tättbebyggt område).

Förslagsvis kunde man kanske skicka ned det vapen som Beredskapspolisen tilldelades i början, CGA5C2, de är ju trots allt tilltänkta att användas utanför krigszoner men med risk att stöta på fientlig styrka och då kunna försvara sig.
Detta vapen har en grövre kaliber och därmed en längre effektiv räckvidd på mellan 250-400 meter men med god träffsäkerhet upp till 600 meter (över 450 behövs hjälpmedel). Vapnet är kortare än sin föregångare AK5 och lättare att använda i strid i bebyggelse samtidigt som det fortfarande har den slagkraft och räckvidd som behövs under strid på längre avstånd än 50 meter.

Det bör ligga ett antal sådana vapen ute på landets polisstationer som är i nyskick och inte används i ordinarie tjänst, även om det florerar rykten om att insatsstyrkorna ”lånat” sådana vapen vid vissa tillfällen då MP5an ansetts vara för vek för uppgiften.

Dessutom används detta vapen av den nationella insatsstyrkansom inte heller befinner sig i en krigszon men väntas stöta på svårt motstånd, dock inte i första hand automatkarbin beväpnade tränade terrorister även om detta också skulle ingå i deras uppgifter.

Så vad är skillnaden mellan dessa polisiära förband och de stackars poliser som idag befinner sig i en krigszon utan vettig utrustning? Ett ord, politik.

”The road to hell i paved with good intentions”

//Mr Galahad

 1. Finns det alltså politiker som allvarligt tror att religiöst indoktrinerade ”frihetskämpar” som planerar ett bakhåll inte skjuter när SVENSKA Poliser åker förbi. ”Skjut inte Achmed, det är poliser från Sverige, de är snälla för de har bara pistol. Min kusin fick dammsugare och bryggkaffe av dem igår”.

  Ge poliserna för i h*e sina G36 NU. MP5 är till för inomhusbruk, när man behöver sätta tjugo skott i en flygplanskapare eller liknande.

  Varför inte göra det ännu tydligare? Ge polisen de ljusblå uniformerna som diskuterades för några år sedan och byt ut pistolen mot en kaffebryggare och en låda Delicatomazariner. Det ger ”respekt” att komma med kaffekorgen. Det funkade ju i viss mån på Balkan, men där kunde folk läsa, skriva och räkna… och slogs ”renare” än vad de gör i A-stan.

 2. Ytterst fånigt att behöva patrullera vägar i ett land där det inte är något stort äventyr för lokalbefolkningen att lägga vantarna på AK47 och andra liknande vapen.
  Skulle de hamna i ett bakhåll där fienden är längre bort än 30 meter, i skydd och dessutom utrustade med vettiga vapen så är Svenskarna mer eller mindre garanterat köttfärs.

  • Ja exakt.
   Det är sånt som händer när politiker eller andra skrivbordsriddare ska bestämma över hur de ute på fältet ska arbeta och med vad.
   Tyvärr så är detta varken den första eller den sista gången vi kommer att få se liknande dårskaper ifrån människorna som faktiskt inte begriper bättre.

   /Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: