Mr Galahad

De Rödgröna tar ställning för folkrätten mot terrorn

In Världen on 17 februari 2010 at 16:45

Om vi nu ser bortanför antisemit snacket och fokuserar på att skapa fred i området så är det tämligen enkelt att se hur detta måste gå till.
Den ena parten har toppmodern utrustning, vapen och underrättelsetjänst, mycket god ekonomi, tillgång till modern sjukvård och gott om mat och andra förnödenheter. Den andra parten befinner sig i en blockad som i stort sett lämnat området helt utan något av ovanstående. Folket svälter, det finns ingen sjukvård, inga skolor (Som vi definierar skolor) och inga arbeten för de som bor i området Gaza.
Invånarna i det ena landet lider inte särskilt mycket till följd av denna konflikt (Merparten av dem ser aldrig till den annat än i tidningar) medan den andre lever med hot om väpnat våld och ond bråd död i princip när som helst.
Den ena parten i konflikten har många olika vägar att gå om man vill medan den andra i princip har två.
Lägg ned vapnen och hoppas på den andra partens, den som mördat minst en civil släkting i varje familj enligt Amnesty, goda vilja samt att omvärlden bryr sig tillräckligt mycket för att påverka förbättringar för dem. Eller att försöka göra något åt övergreppen, diskrimineringen, brotten och morden själva.

Vad skulle du göra om du befann dig i deras skor, om din mamma, farfar eller kanske lillebror eller syster mördats i ”en kirurgisk attack”.
Ni kan aldrig utgå ifrån era egna värderingar och tro att era ord ska ha någon betydelse för den som har helt andra förutsättningar än du själv har.

Är det någon skillnad mellan terror som en stat beordrat och den terror som en Mulla beordrat?
Egentligen inte, men än så länge har ingen stat i väst tvingats ta ansvar för den terror dess demokratiskt valda regeringar beordrat. Ej heller för de brott som de tom erkänt att de begått men som ingen tvingas till ansvar för.
Usch och fy för Korea och Iran eftersom de förtrycker sina respektive folk men länder som med militär makt ockuperar andra länder, förtrycker och mördar den befolkningen, de ska vi tydligen hylla som något slags demokratiskt tillsatt Uberpolis.

Folkrätten gäller oavsett vilken regim eller vilken stat som bryter mot den.
Jag tycker det är riktigt bra att man tar en tydlig ställning för folkrätten mot terror oavsett vem som står för terrorn.

PS Det är ett välkänt faktum att Israel låg bakom de första terrordåden i modern historia.
Läs lite om morden på Folke Bernadotte och Lord Moyne samt sprängningen av hotellet ”King David”.
Glöm då inte att definitionen av terrorism är ”användandet av våld i skrämsel syfte mot civila för att uppnå politiska mål”

//Mr G

 1. […] Thomas Hartman | In …, Lowdin i Bromma, Hanna Wagenius, Rasmus Lenefors, Anna Vikström, Mr Galahad’s Blog, Eva Hillén Ahlström, Den hälsosamme ekono…, Ett val om värderingar – och om hur vi […]

 2. King David hotel var den brittiska mandatregimens militärhögkvarter i Jerusalem, och inte ett vanligt hotell.

  Folke Bernadotte mördades av (judiska) terrorister, och fördömdes och straffades av det judiska samhället som sedermera blev Israel. Vad vill du säga med det? Att alla judar är terrorister? Dådet hade ju inget stöd av Israel.

  Och vad har allt detta med det övriga i texten att göra? Det är en obehaglig ton i dina inlägg.

  • King David hotel var också den palestinska civila regeringens högkvarter, alltså ett icke legitimt mål för militära operationer eftersom det saknar militärt värde.

   Saxat ifrån Wikipedia
   ”Folke Bernadotte mördades 17 september 1948 av den sionistiska organisationen Lehi, mera känd som Sternligan.
   Ligan ansåg att Bernadotte stod i vägen för ett omfångsrikt Israel eftersom han tänkte sig att det vid sidan om den judiska staten också skulle finnas en palestinsk stat, och att de palestinska flyktingarna skulle få återvända.
   Mordet planerades av Yehoshua Zetler, Sternligans operative chef i Jerusalem, och godkändes av en styrgrupp, bestående av den framtida israeliske premiärministern Yitzhak Shamir, som under tiden för mordet var en av Sternligans högsta ledare, Nathan Yellin-Mor, Sternligans ledare i Jerusalem, och filosofen Yisrael Eldad.”

   Är det inte ett synnerligen raffinerat sätt att straffa en terrororganisation med att ge dess ledare en premiärministerpost?
   Inte en enda av de som var inblandade i mordet på FN-ambassadören Bernadotte fälldes för brott eller straffades för sin gärning. Faktum är att 30 år efter mordet så förärades Stenligan med en egen militär medalj ifrån den dåvarande regeringschefens egen hand för sin del i skapandet av staten Israel. (Det kallar jag stöd)
   Kort sagt Stefan så har du alltså helt fel, ingen straffades, Sternliga splittrades förvisso, men ingen vare sig dömdes eller straffades för mordet.

   Nej jag tror inte att alla Judar är terrorister men jag påstår att den Israeliska regeringen, som förvisso röstats fram av framförallt judarna beordrar eller avstår ifrån att beivra brottsliga handlingar mot civila i syfte att sätta skräck i dem. Vilket definitionsmässigt kallas terrorism.

   Tyck vad du vill om min ton, de rena fakta målar en rätt tydlig bild och det är bilden av en stat vars regering enbart bryr sig om den egna överlevnaden till vilket pris som helst. De struntar fullständigt i FNs resolutioner och omvärldens påtryckningar eftersom de vet att de kommer undan med sina brott så länge omvärlden inte tar dem i örat ordentligt.
   Vad skulle du vilja att din regering agerade om din familj mördats i en ”kirurgisk attack riktad mot terrormål” dvs ditt hem?

   Jag skulle iaf kräva rättvisa alternativt bli hatiskt gentemot det land och det folk som blundar för sådana brott.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: