Mr Galahad

Israel släpper film som ska ”bevisa” att Hamas använder barn som mänskliga sköldar.

In Världen on 16 mars 2010 at 10:14

Filmen visar ju i princip ingenting som kan användas som bevis.

Något som kanske kan vara eldgivning kommer ifrån husets tak och någon minut senare så springer ett antal människor som antagligen är barn in i byggnaden.

Mitt första problem med detta är att man då skulle vara tvingade att hålla 1000-tals barn i beredskap runt om i Gaza för att snabbt kunna förflyttas till de byggnader ifrån vilka Hamas beskjutit den invaderande styrkan Israeliska styrkan (IDF). Inse den logistik och planering detta skulle kräva. Hur får man dessutom alla föräldrar till dessa 1000-tals barn att frivilligt lämna ifrån sig dem till högst tveksamma öden i den absoluta frontlinjen? Tvivlar starkt på att de alla skulle vara så fanatiska att de offrar sina barn för politiska poäng som ändå inte kommer att åstadkomma något reellt.

Problem två: Vad är oddsen att en UAV (Unmanned Airial Vehicle) råkade finnas på plats för att filma just denna förflyttning av barn och hur kommer det sig att det i så fall dröjer över året efter själva offensiven innan man offentliggör den? OM detta togs i samband med den starkt kritiserade offensiven in i Gaza förra vintern. Borde då inte denna film ha visats då direkt för att påvisa att IDF gjorde rätt som bombade skolor, förnödenhetslager och infrastruktur?
Den som styrde UAVn torde omedelbart ha insett vad det var han såg och hur viktigt det i så fall var eller hur?

Det vore dessutom en skitsak för en duktig filmeditor att lägga till detaljer på en film av denna dåliga kvalitet utan att det syns för de stora massorna.

Näe det ligger en djurkyrkogård begravd bakom detta.

//Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: