Mr Galahad

Kritiserade läran om könsmaktsordning – Fick sparken.

In Världen on 29 mars 2010 at 23:45

Carl Festin har under 5 år arbetat som ledare för pappagrupper inom Jämtlands läns landsting. Han har bland annat medverkat i Vi föräldrar 2007 i en artikel om just Pappagrupperna och hans egen syn på papparollen.

Förra vintern blev han kallad att medverka i ett flera dagar långt utbildningsprogram om genusutbildning i landstingets regi, vilket han gjorde. Men Carl höll inte med kursledaren om att ”Allt som var manligt beskrevs som förtryck gentemot det kvinnliga”. Han argumenterade emot och ifrågasatte de vetenskapliga grunderna för dessa argument och fick till svar att ”Det hade regeringen bestämt”.

Tre dagar efter programmets avslutande kallades han till ett möte med ”kursledarna, den överläkare som ansvarar för hälsoutbildningarna och pappagruppernas samordnare. Han fick veta att hans kritik mot genusvetenskapen och könsmaktsordningen var olämplig, och att han ”utövat könsmakt” under en föreläsning, då han rest sig för att fylla på sin kaffekopp från en kaffevagn.

En vecka efter det blev han ombedd att ”ta en timeout”. Carl anmälde det inträffade till Diskriminerings Ombudsmannen (DO) men där lades fallet ned utan utredning.

Jag uppmanar därför nu alla er män därute att ta er i akt, var ytterst försiktiga med att ifrågasätta och argumentera emot denna fullkomligt vetenskapligt baserade (Ironi!!!!) kunskap. Och för allt i världen tänk på att aldrig, aldrig ta en kopp kaffe medan dessa självutnämnda genuspotentater kräker ur sig sina väldiga faktaspäckade kunskaper (Mer ironi!!!).

//Mr Galahad

Läs även Tanja Bergkvist och Medborgarperspektivs intressanta bloggar om könsmakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: