Mr Galahad

Ännu en gång visar tjänstemannavåldet sitt fula tryne

In Världen on 13 april 2010 at 14:53

Denna gång är det en snattare som åker dit, förs till ett litet utrymme och där misshandlas till medvetslöshet av väktaren ifrån G4S.

Aftonbladet Webb-TV

Den aktuella väktaren är föga förvånande misstänkt för fler misshandelsbrott men vem inbillar sig att dessa brott är de första han begår?

Det är dags att en gång för alla göra klart för alla de tjänstemän där ute som har våld som inslag i sitt tjänsteutövande, att sådant här inte är acceptabelt. De som är satta att skydda medborgarna måste hålla en högre nivå av moral och etiskt försvarbara handlanden än medborgarna. Här kommer tjänstemännen själva att tvingas sanera sina egna yrken eftersom de omgärdas av sådana skyddsnät gentemot medborgarna att det i princip krävs en hel hoper vittnen eller som här film av händelsen för att enskild medborgares kränkta rättigheter skall kunna ges upprättelse.

Poliser som beslagtar kamermobiler med skumma argument och hot eller ordningsvakter (som aldrig för beslagta något sådant öht) som stjäl sådana för att de filmats när de begått brott, väktare som misshandlar…

Staten kan inte acceptera att dess tjänstemän begår brott mot dess medborgare med mindre än att den sällar sig till de stater som använder våld som maktmedel för att kuva sina medborgare.

Vill vi stå axel vid axel med Pinochet, Milošević och Stalin eller vill vi leva i ett samhälle där alla kan åtnjuta samma grundläggande rättigheter.

FriaTider Nyheter24 Metro

Ett annat fall men ändå relevant ”Väktare misshandlade snattare

//Mr G

Annonser
  1. […] Galahad bloggar om detta:  Den aktuella väktaren är föga förvånande misstänkt för fler misshandelsbrott men […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: