Mr Galahad

Det matriarkala förtrycket mot kvinnan

In Världen on 23 april 2010 at 9:49

Låt kronprinsessan gifta sig såsom hon och hennes Daniel vill.

Vilka tror ni att ni är egentligen? Ni som argumenterar om hur fel det är av Viktoria att vilja bli överlämnad till sin blivande man av pappa kungen.
Vem dog och gjorde er till härskare över världen egentligen?

Vad ni är gör är att återigen visa just hur maktgalen och överanaliserande feministrörelsen är. Letar man tillräckligt mycket efter tecken på att man blir förföljd så hittar men det även det inga sådana tecken finns. Skillnaden är att medan andra knäppstarar låser in sig i sina lägenheter och gör foliehattar för att inte bli ”avlyssnad” så får de bästa möjliga media attention.

Man gnäller på allt ifrån ”Herr Gårman” till att en brud överlämnas till brudgummen av hennes far med det ytterst luddiga argumentet att det är ett patriarkaliskt förtryck av kvinnan pga hennes kön.

Förtryck = är tillstånd där en starkare part orättvist utövar sin makt på en svagare part.

Säg mig är det någon som häcklar kvinnorna för att det är en man på skylten eller är det någon som tvingar kvinnorna att bli överlämnade av sina pappor???

Ni fattar helt enkelt inte att människans vilja är hennes egen och det ni gör nu är att förtrycka en kvinna för att hon vill göra på ett sätt som ni inte gillar.
Följaktligen så är det ni som representerar det förtryck ni talar så mycket om, fast ni har tagit fel på termen. Det borde kallas för sitt rättmätiga namn det matriarkala förtrycket mot kvinnorna.

//Mr Galahad

Annonser
 1. Victoria visar styrka att hon vill hålla i en fin tradition. Feministerna är både mans och kvinnofigentlige när de bestämmer vad kvinnor bör och inte bör göra för att vara moderna

  • Ja det intressanta är att de inte ens själva verkar inse att de förtrycker många kvinnors fria vilja efter som dessa kvinnor faktiskt är de som önskar bli överlämnade av pappa. Kanske inbillar de att denna främmande tradition är något som papporna, de blivande äkta männen eller andra män tvingar kvinnorna till vad vet jag. Min fru kom iaf på idé helt själv och trots flera påstötningar ifrån framförallt den kvinnliga delen av hennes släkt om hur illa det var att bryta traditionerna, så stod hon på sig ändå. Rent krasst så är det så att det är starka, självständiga kvinnor som vet vad de vill som dessa feministeran försöker trycka ned genom att mot deras vilja tvinga dem att rätta sig enligt någon slags analfeministiskt norm som de själva hittat på.

   Om inte det är systematiskt förtryck så vet inte jag vad som är det..

   //Mr G

 2. Vill vi hitta anledningar till att något ska tolkas som förtryck eller diskriminerande eller felaktigt så nog 17 hittas det i allt varesig det handlar om etnicitet, kön eller kulturell tillhörighet.
  Jag anser att det är Victorias dag. Låt hennes far vandra in med henne om det är hennes önskan:)
  En jämställdhetsiver som mest går ut på upplevelser kring männens patriarkala rättigheter och översitteri kommer inte leda till något gott. Ibland känns det mest som att feminismen tappat fokus och mest är ute efter att ge igen för det förtryck och den förminskning som vi kvinnor menas dagligen genomlida i samhället. Personligen känner jag mig varken förtryckt eller förminskad.. men det beror säkerligen på att jag inte letar efter de mekanismerna utan vandrar relativt lycklig i min individbaserade tro.

  • Om fler kvinnor såg världen som du ser världen så tror jag att den skulle vara bättre för den sakens skull.

   För mig handlar jämställdhet om kommunikation mellan kvinnor och män. När den är dålig så känner sig den ena eller den andra sidan åsidosatt eftersom ingen lyssnar på dem. Men när den är bra så upplever vi oss jämställda. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

   Jag och min fru är ett team, när hon måste jobba mycket så tar jag ett större ansvar i hemmet och med barnen och vice versa. Vi tycker om att göra olika sysslor i hemmet och därför är de uppdelade utefter detta. Jag lagar i princip alltid maten medan hon i princip alltid tvättar bara för att nämna ett exempel.

   DÄR tror jag att konsten att bli lycklig ligger. Kommunicera mera 🙂

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: