Mr Galahad

Stoppa pressarna det är faktiskt psykiskt sjuka som begår våldsbrott.

In Världen on 11 maj 2010 at 12:55

Nio av tio män som dödar (sina kvinnor) har psykiska problem, enligt forskarna.

Det är en bild som Kerstin Weigl och Kristina Edblom håller med om i den senaste artikeln i 153-kampanjen som nu bytt namn till 168-kampanjen.

Detta är underligt nog något som vi som kritiserar den enögda rapporteringen och granskningen av våld inom nära relationer, länge har sagt men inte fått något som helst gehör för.

Det är inte vanliga män, vem som helst som misshandlar sina kvinnor.

I själva verket så är de faktiskt ganska ovanliga om vi jämför med befolkningen som helhet.

Man angriper i sina artiklar här och här, vården och socialtjänsten för bristande utredningar och samarbete vilket förvisso  är helt korrekt men inte på något sätt begränsat till enbart de fall där en kvinna blivit misshandlad.

Märkligt nog så är det ingen som lyssnar till sådana som oss när vi kritiserar generaliseringar såsom ”Män är djur”, ”Alla män är potentiella våldtäktsmän”, ”Det är män som misshandlar, våldtar och dödar”.

Oavsett vilken forskning vi kan referera till eller hur många rättsfall vi kan peka på så vill ingen lyssna.
Somliga anser att vi talar i egen sak vilket ytterliggare avslöjar den djupgående könsdiskriminering som drabbar oss män. Det är ju nämligen bara de som tror på ovanstående generaliseringar om hur våldsamma och onda vi män är som kan hävda att vi talar i egen sak när vi protesterar.
De flesta av oss är ju nämligen varken sig våldsamma, våldtäktsmän eller mördare. Precis som journalisterna Weigl och Edblom nu kommit fram till om än genom ett omvänt resonemang.

Kanske innebär detta att man nu börjar lyssna på vad vi talar om istället för att instinktivt slå ifrån sig men tyvärr så är det inte sannolikt.
Nidbilden om oss män som de som misshandlar och mördar är alltför djupt rotad i samhället och bland alla de myndigheter som har som uppgift att objektivt bemöta varje individ oavsett bakgrund, kön eller utseende.

Eller vad sägs om att det under de senaste dryga 3 åren i Lund aldrig hänt att en man fått enskild vårdnad av ett barn efter en vårdnadstvist.

Vi män är också en del av det här samhället och psykisk labilitet är knappast något som vare sig är köns eller klassbundet.

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: