Mr Galahad

Kvinnor kan! också slå små barn

In Världen on 18 maj 2010 at 10:40

Har ni tänkt på alla dessa mobil/hemvideor som visar barnvakter/lärare/innor/dagisfröknar misshandla och kränka de barn som de är satta att vaka över?

Har ni tänkt på att merparten av dessa visar vuxna kvinnor som beter sig illa mot barnen?

Har ni också tänkt på att när ett barn blir misshandlat och kränkt på ett sådant här sätt så rycker media och samhället lite på axlarna, straffar förvisso förövaren men sätter inte in några särskilda resurser för att ge barn som utsätts för dylik behandling något stöd eller påverka andra vuxna i barnens omgivning att se och anmäla sådana beteenden?

Det är inte helt osannolikt att anta att det är fler barn som far illa av kränkande behandling och övergrepp än det antal kvinnor eller män som utsätts för samma typer av övergrepp. Det är svårare att komma undan med sådant beteende mot en vuxen och barn har i de allra flesta fall inget annat val än att leva vidare i det hem/skola/dagis där de utsätts för dessa övergrepp. Att anmäla är oftast inget de ens har i sin begreppsvärld.

 • Ungefär 11 000 anmälningar om våldsbrott mot barn görs varje år. Av dessa leder endast cirka 14 procent till åtal.
 • Vart tionde barn har någon gång sett eller hört en förälder bli slagen hemma.
 • Drygt två tredjedelar av dem som misshandlar barn är män och knappt en tredjedel kvinnor. (Merparten av männen är styvpappor medan den största enskilda gruppen är barnens biologiska mammor)
 • Två tredjedelar av de misshandlade barnen har skilda föräldrar.
  Källa Brå/Rädda barnen

Barn riskerar alltså främst att bli utsatta för övergrepp i familjer där mamma och pappa inte lever tillsammans och då i synnerhet i familjer där mamman har en ny man, den infamösa styvpappan.

Kombinerar vi detta med den rådande gången i vårdnadstvister att kvinnor får enskild vårdnad i 9 fall av 10 även där pappan anses vara fullgod förälder, så framträder en minst sagt oroande bild för barnen.

Man skulle kunna dra sig till slutsatsen att de senaste årens ökande antal anmälningar om barnmisshandel hänger ihop med de senaste årens ökade domar om enskild vårdnad för barn vars föräldrar har svårigheter att samarbeta. Enskild vårdnad som i hög utsträckning innebär att mamman styr undan pappan till minimal eller inget umgänge med barnen.

Givetvis så finns det inga sådana siffror eller statistik som kan skänka ljus över detta eventuella samband mellan två till synes osammankopplade ting.
Ingen forskare får anslag för att forska omkring sådana ting eftersom anslagen hellre ges till forskare som ska utröna huruvida trumpeter och annat är genusneutrala eller kvinnoförnedrande.

Precis på samma sätt som politiker ogärna vill ta i sådana här frågor eftersom det inte är politiskt korrekt, eller snarare kanske politiskt obekvämt då all kritik eller diskussion kring effekter av systemets förfödelning av kvinnor såsom eventuella brott mot barn eller andra omedelbart landar i frågeställningar med feministiska förtecken.

Ingen politiker hittills har haft mod nog att utmana den feministiska dominansen och de dogmer och de ”fakta” som lagts fram under de 40år som den haft fritt spelrum att indoktrinera våra unga till fanatiska ordkrigare mot ”gubbslemmet”. De framhåller hellre att dogmerna stämmer och att de är stora problem för vårt samhälle.

Enligt brittisk forskning så rör sig exempelvis kvinnovåldet, alltså det våld i hemmet som drabbar kvinnor, omkring 4-4,5% av den totala kvinnliga befolkningen. Kopplar man samman den med annan forskning så innebär det att omkring 8-9% av den totala befolkningen (alltså både kvinnor och män) samt omkring 10% av barnen drabbas av våld i hemmet .

Följaktligen så är problemet med våld i hemmet i sig ett stort problem men den del som får all uppmärksamhet och alla resurser alltså enbart representerar halva problemet.

Tack IC för filmerna.

//Mr G

Annonser
 1. Det går inte att se filmerna?
  Av 4000 anmälda sexuella övergrepp mot barn under 15 varje år går endast 10% till åtal. Allt sånt är förjävligt! Det viktigaste är inte vem som slår eller våldtar utan att den personen får ett straff och att barnen får hjälp! Att barn kan få vänta flera flera månader på psykolog är INTE okej!

  • Förmodligen saknar du då en plugin till din webbläsare.

   Givetvis är alla liknande brott mot barn eller egentligen vem som helst för jävligt.
   Gemensamt för de flesta av de som begår dessa brott är att de mår psykiskt dåligt och det är där vi som samhälle kan sätta in resurser för att minska brotten.
   Tuffare straff hjälper inte till att minska brotten, ej heller uthängning och/eller utfrysning från samhället. (Se USA för exempel på det).
   För att kunna göra någon skillnad måste vi identifiera förövarna och de faktorer som skapat dem för att på så sätt kunna ta bort dessa och därigenom minska brotten. Därför är det viktigt att inte låta oss förledas av falska fakta, retoriska knep och politisk korrekthet eftersom det faktiskt bidrar till fler brott istället för tvärtom.

   Väntetider inom vården är ett annat problem som bara kan lösas genom mer resurser dit. Men visst det är inte heller okej.

   Mvh
   //Mr G

 2. Misshandel av barn
  BRÅ Rapport 2008:23
  Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007 (sidorna 382 – 384)
  ”De små barnen misshandlas oftast av kvinnor som av åldern att döma
  sannolikt var deras vårdnadshavare. Av de kvinnor som misstänktes
  för misshandel mot barn 0 – 6 år var närmare hälften i åldern 30 – 39 år
  och ytterligare en tredjedel i åldern 21 – 29 år. De resterande var
  främst i åldern 40 – 49 år. [..]
  Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor
  som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln
  mot de mindre barnen”.
  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=Brottsutvecklingen_webb.pdf&url=/dynamaster/file_archive/081121/8f40c6556f4fb0fbcb0a2d4af6994353/Brottsutvecklingen%255fwebb.pdf

  http://www.dads-r-us.se/wp-content/uploads//BR%C3%85-Rapport-2008-23-Brottsutvecklingen-i-Sverige-fram-till-%C3%A5r-2007.pdf

 3. I USA är det tvångsvård på intagna pedofiler som våldtagit barn och det har gett extremt goda resultat. Du kan aldrig bota en pedofil från sin sexuella läggning men du kan ”bota” personen så tt den inte begår sexuella övergrepp, jag tycker det ska vara ett minimistraff och sen får de ta den tiden de tar tills personen fått all den psykologhjälp som behövs.

  • Nja det man gör är väl ändå att ge personen verktyg att stå emot sitt begär.
   Mer parten av de som begår sexuella övergrepp mot barn är inte pedofiler eller hebefiler och kan därför inte ”botas” av sådana behandlingar utan där är det andra behandlingar som behövs.
   Det är redan ett minimistraff på sådana gärningar men sedan är det ju ganska svårt att bedöma när en behandling fått den effekten som du kräver. Dvs när personen inte längre är ett hot mot samhället.
   Det hela ligger lite i hur vi ser på kriminella. Ett fängelsestraff utdöms och är tidsbestämt med undantag av livstidsstraffet då. Det innebär att när straffet är avtjänat så släpps personen helt enkelt lös oavsett om han/hon är frisk eller ej.
   Skulle man istället dömt personen till sluten psykiatrisk vård så är det upp till läkaren att bedöma när om någonsin en person är frisk nog att kunna fasas ut i samhället. Det finns dock ett motstånd till denna vårdande approach till kriminella öht och därmed så hamnar de istället i fängelset där de förvaras under en viss tidsbestämd tid.

   Statistik visar oss också att rättsväsendet och samhället har förändrat sin syn på den kriminelle ifrån att exempelvis betrakta hustrumördare som psykiskt sjuka till att betrakta dem som onda monster som ska låsas in.

   ”På 1960- och 70-talen dömdes kring 75 procent av hustrumördarna till sluten psykiatrisk vård. I Aftonbladets artikelserie visade sig att den siffran nu sjunkit till 22 procent. Våra hustrumördare skulle alltså ha genomgått ett mirakulöst tillfrisknande under de senaste decennierna? Naturligtvis inte. Denna brutalisering, att alltså skicka galna människor i fängelse i stället för till vård, är ett av flera resultat av kampen mellan socialdemokrater och moderater om vem som är tuffast mot brottsligheten. Eftersom det finns en allmänt utbredd uppfattning att sluten psykiatrisk vård är ”dalt ” så försöker politikerna vinna röster på tuffhet.

   Som också framgick i Aftonbladets artikelserie är våra hustrumördare lika galna i dag som på 1970-talet. De flesta har allvarliga psykiska problem, över 60 procent mördade under inflytande av alkohol eller droger, 20 procent begick självmord i samband med eller efter mordet, brotten är så gott som uteslutande impulshandlingar och inträffar i hemmet, oftast i den äkta sängen. Därför åker alla hustrumördare fast, vanligtvis finns de gråtande och förvirrade kvar på brottsplatsen när polisen kommer. Det är därför det är rimligt att inte döma dem till lagens strängaste straff, livstids fängelse.” Jan Guillou krönika

 4. […] fel som princip att göra en hel grupp ansvarig för vad en medlemmar gjort. För det andra är det fel i sak – den enskilt största gruppen förövare är barnens biologiska mammor, därefter kommer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: