Mr Galahad

Hur minskar vi våldet och övergreppen i nära relationer?

In Världen on 19 maj 2010 at 7:43

Det största problemet för att komma vidare mot en lösning av problemet med våld i nära relationer är bekämpa de missuppfattningar, förutfattade meningar och direkta lögner som spridits i ämnet under de sista 40 åren.

Endast med vetenskapligt underbyggd information om hur problemet ser ut och en bra förståelse för den dynamik som finns i de relationer där detta förekommer kan vi finna vägar för att minska våldet.

Sådan information och förståelse kan inte komma ur ett ensidigt forskande eller enbart ur de erfarenheter som kvinnor berättar om och som media, exempelvis 153-kampanjen (numera kallad 171 kampanjen) gärna blåser upp utan någon närmare analys kring hur det kommer sig att detta förekommer förutom den i sammanhanget löjliga förklaringen om könsmaktsordning.

Att sluta upp med denna barrikadkamp mot alla män som försöker komma till tals och istället  lyssna till de historier om våld och kränkningar som bokstavligen 1000-tals män idag berättar på olika håll. Att forska kring deras lidande och den dynamik som förekommer i deras förhållanden samt jämföra dessa med de förhållanden där kvinnor blivit offer för liknande brott.
Att hitta de faktorer som gör män och kvinnor till brutala envåldshärskare över sin egen familj och påbörja eliminering av dessa.

Det är det är enligt mig det bästa sättet att minska våldet och övergreppen i praktiken.

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: