Mr Galahad

Modiga människor utmanar Israels krigsmaskineri

In Världen on 22 maj 2010 at 8:01

Ship to Gaza – så kallas den humanitära insatts i formen av dussintals fartyg från nästan lika många länder. Fartyg lastade med alla de förnödenheter som förvägras de instängda människorna i Gaza.

”mediciner, skolböcker, avsaltningsanläggningar för dricksvatten, elgeneratorer, förfabricerade hus, svetsaggregat, cement, och kanske en och annan leksak.

Men, och det är viktigt att påpeka, inte så mycket som en nagelfil till vapen finns ombord.”

Om man ser bakåt i tiden så vet vi att andra försök att nå Gaza sjövägen slutat med brutalt våld ifrån de israeliska styrkor som patrullerar strandremsan.
Jag hoppas att man denna gång tar sitt förnuft till fånga och låter dessa modiga människor lämna över dessa förnödenheter till de hårt ansatta Gaza borna. Om inte av barmhärtighet och klokhet så av allmän anständighet.

Det är inte värdigt en mäktig krigsmakt att terrorisera och trakassera civilbefolkning oavsett var dessa råkar befinna sig eller vilken flagga de bekänner sig till. Även krigsmakter består av människor precis som dem som bor i exempelvis Gaza. Människor som knappast anser att våld och övergrepp mot civila är ett acceptabelt sätt att bekämpa terror på.

Själva definitionen på terror är just:
Terrorism (från latin terror ‘rädsla, fruktan’)[1] avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar.

Så låt oss hoppas att man även i Israel är trött på terrorn som dess krigsmakt utsatt befolkningen i Gaza under de senaste åren. Det är skrämmande att våra regeringar fegt inte vågar ta bladet ifrån munnen och ställa krav mot den Israeliska staten. All heder till Irlands ambassadör som ställt krav mot Israel att garantera de irländska hjälparbetarna ombord på skeppen till Gaza, som svar på den officiella Israeliska protesten mot de Irländska medborgarnas modiga handlingar. Handlingar som de möjligen kan tvingas betala det ultimata priset för.

Hatten av för dessa modiga människor som vägrar sitta tysta och gör något åt situationen. Vaya con dios.

//Mr Galahad

Annonser
 1. Det kanske kan vara intressant för dig att veta att exakt ALLA de typer av varor och utrustning som Shpi to Gaza vill ta in till Gaza redan sslussas in i mycket större mängder via Israels landgräns.

  14.000 ton förra veckan jämfört med knappt 5.000 ton från Ship to Gaza.

  FN föredrar att skicka via Israels landgräns, eftersom man kan ta in mycket mer där, och eftersom det minskar risken för att Hamas roffar åt sig hjälpsändningen.

  http://www.france24.com/en/20100504-un-has-no-plan-bring-aid-gaza-sea-spokesman

  Här är listan på vad som levererades via Israel bara förra veckan:

  http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=175858

  Det framstår alltså som ett simpelt propagandaprojekt från Ship to Gazas sida att propsa på att åka och hjälpa Hamas.

  • Kan så vara men det råder fortfarande en skriande brist på det mesta i Gaza och så länge den Israeliska krigsmakten tillåts fängsla 1,5 miljoner civila så kommer bristen att fortgå.
   Människor dör pga usla levnadsvillkor, dåligt vatten och brist på mediciner och sedan tror man att de som överlever, dvs de som begravt sina barn, systrar, bröder, föräldrar och vänner ska krypa för de Israeliska krigshetsarna och gå med alla villkor som de ställer medan de själva inte är beredda att vika en tum. Vilka är fanatikerna egentligen??

   Om man verkligen var intresserad av fred så skulle man respektera de allmänna konventionerna om de mänskliga rättigheterna och de resolutioner som FN ålagt Israel att lyda men som de i de allra flesta fall bara ignorerar.
   Vilka andra länder håller på med sådant??

   Kina och Korea samt Iran bara för att nämna några. Vad är signifikativt med dessa stater??
   Det är alltså dessa typer av stater som du försvarar.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: