Mr Galahad

PAS/PAD motståndarnas argument håller inte

In Världen on 23 maj 2010 at 23:27

Om man tittar lite närmare på de argument som flertalet PAS/PAD motståndare använder sig av så kokar de flesta ned i att barn inte skulle ljuga om övergrepp och att kvinnor inte heller ljuger om eller smutskastar sina fd för att vinna fördelar.

Ni minns säkert Helge Mossmo, den präst som genom manipulation fick sin älskarinna Sara att mörda hans fru och försöka mörda hans granne med vars fru han också hade en sexuell relation. Helge sitter livstidsdömd på Kumla anstalten medan Sara vårdas på Vadstena kliniken.

Om en man kan manipulera en kvinna att mörda åt honom borde då inte det vara avsevärt mycket lättare att manipulera ett barn?? I synnerhet då om det är mamma eller pappa som genom medveten smutskastning eller omedveten manipulation försöker påverka barnets känslor mot den andre föräldern på ett negativt sätt. Är  det inte då ett övergrepp mot barnet??

Kvinnor ljuger inte om övergrepp

Är också ett välbekant argument som tyvärr, jo jag säger tyvärr för världen vore så mycket bättre om det inte förhöll sig på detta vis, används som något slags ultimat sanning av dessa individer.

Två kvinnor konspirerade ihop en falsk historia om våld och hot för att straffa ut en man ur den pågående vårdnadstvisten med den av dem.

Mot ljuset av detta är det då svårt att tro att många många fler sådana här anklagelser vilar på mycket lösa grunder. Följden blir ofta att mannen måste genom en omvänd bevisbörda kunna bevisa att det han anklagas för inte är sant för att bli trodd. Något som i princip är omöjligt varför då tvivel ofta förekommer och hans och framför allt barnens rätt till sin far kraftigt naggas i kanten av den andre partens lögner. Ska det vara så?

15-årig flicka ljög om att sexet hon frivilligt haft med en pojke var våldtäkt och försökte få sin vän att backa upp hennes lögn.

Om en liten 15-årig flicka kan välja att ”bestraffa” en pojke genom att falskeligen anklaga honom för våldtäkt så slår det undan benen på rättsväsendet helt och hållet. Ord står mot ord och de lägena så vinner den som uppvisar mest trovärdighet. En skiträdd tonåring uppträder rätt sällan trovärdigt ur rättens synvinkel.
Jaja nu kommer någon att haka upp sig på att dessa artiklar inte handlar om barn och det är helt rätt. Men barn är avbilder av vuxna och även om det kanske inte sker så ofta så sker det ändock i tillräcklig omfattning för att man ifrån rättsväsendets sida måste börja höja ribban för bevisvärderingen och öppna ögonen för annat än de profeministiska dogmerna om ”mäns strukturella könsvåld” eller andra liknande påståenden som i princip helt saknar vetenskaplig grund.

För den som ohjälpligt sätter sin tilltro till dessa dogmer och tycker jag har fel så har jag en frågeställning.

Går det att mäta rasism? Ja det gör det. Enklast genom att se antalet hatbrott mot den minoritet man nu vill granska.
Går det att mäta graviditet? Japp, genom hormon i urinet.
Går det att mäta psykisk sjukdom? Absolut. Genom att se om x antal faktorer uppvisas av ett objekt så kan vi säga att h*n har den diagnosen.

Går det att mäta patriarkatet? eller den strukturella könsförtrycket mot kvinnan? Kan vi genom mätningar säga att den och den kvinnan fick inte det eller det jobbet pga av kön. Eller den kvinnan dömdes till ett högre fängelsestraff för att hon var kvinna (Nej förlåt  det var ju män som drabbades av det ja). Nej det går inte att mäta på något kontrollerbart sätt som inte är öppet för godtyckliga tolkningar.

Vet ni vad mer man inte kan bevisa finns?
Gud! och därmed hamnar feminismens kvasivetenskapliga teorier på samma kompost som världens alla gudahyllande religioner.
De har ju dessutom flera andra saker gemensamt. Exempelvis fanatiker som är beredda att begå grova brott i guds, nej förlåt feminismens namn.

Märkligt nog så sammanfaller väldigt många av PAS/PAD motståndarna med de som hyser dessa fanatiska tankar kring de kvasivetenskapliga feministiska filosofierna. Redan där bör kanske den objektive stanna till och fundera över deras motivation en smula.

Är dessa individer ens mottagliga för annat än det som trummats in i deras hjärna? En del av dem har egna erfarenheter som givetvis färgar deras åsikter, något som är högst förståeligt även om de har fel.

Spelar det någon som helst roll att vetenskapen nu börjar kunna visa upp bevisen, de evidensbaserade fakta som en viss bloggerska ondgör sig kring?

Hur lång tid och hur mycket forskning ska krävas innan även dessa individer måste inse att det finns en mycket stor del verklighet i alla dessa mäns skrämmande  och högst verkliga historier om hur de anklagats för övergrepp och brott som ett led i en kampanj att rota ut honom ur barnet/nens liv.

En verklighet som är högst könsdiskriminerande.

//Mr G

Annonser
 1. ”Följden blir ofta att mannen måste genom en omvänd bevisbörda kunna bevisa att det han anklagas för inte är sant för att bli trodd.

  När jag och min morsa misshandlades av min farsa så var bevisbördan upp till oss. Bilder på ev. skador, samma berättelser, helst vittnen, vi hade en JÄTTEpress på oss att bevisa att det hänt medan han inte hade någon press ALLS på sig att bevisa sin oskuld.
  Samma när jag blev våldtagen som 14-åring av två killar, bevisvördan låg hos mig och jag fick dessutom höra av min polis att det inte skulle hålla. Mina bilder från läkaren räckte alltså inte. Min psykolog sa dessutom till mig att de aldrig skulle fällas, det var bara att vara inställd på det.
  Sen behöver det inte alltid vara så bara för att det var så i mina fall men jag har svårt att tro att majoriteten är tvärtom…
  Sen har jag läst att Richard Gardner var pedofil som begick självmord när han blev avslöjad som en bluff efter att ha förstört flera familjers liv? Att sen hjärntvätt existerar och används de behöver man ingen PASteori för att förstå.
  Att sen bevisa kvinnoförtryck är väl bara att titta på löneskillnader som finns när det gäller samma jobb? Eller att man fortfarande nästan mer än någonsin framställer kvinnor som sexobjekt som är till för att behaga mannen. Sätt på MTV eller någon annan kanal med musikvideor så behöver du inte vänta länge för att se det.

  • Ks: Att du varit utsatt för våld är beklagligt. Jag själv blev ganska hårt mobbad under en period (stryk av flera där resten hejar på). Någonstans måste man bestämma sig för att inte vara offer längre, att inte låta dessa handlingar styra ens hela liv. Då vinner de. Framförallt måste man vara påpasslig att dessa handlingar inte blir fördomsfulla sätt att se på sina medmänniskor. Att det är den som anklagar som måste bevisa sina påstående är grunden i en rättsstat. Bevisa att du inte smet in i banken och rånade den, vi har ju ditt kontoutdrag från bankomaten utanför. Nä, det håller inte. Och det är rättssystemets pris. Ibland går skitstövlar fria.

   Eftersom du är på det klara med att föräldrar kan manipulera sina barn i vårdnadstvister, spelar det ingen roll vad det kallas eller vilken läggning psykologen som gav det ett namn hade för läggning (vilket andra säger att han inte var peddo). Det förekommer frekvent att föräldrar använder hjärntvätt för att avskräcka ett barn från den andra föräldern. Att man använder barn som slagträ, inbillar dem att de fått stryk etc. De som förnekar PAS påstår att barn aldrig talar osanning. För det första kan barn ljuga, för det andra om de blivit manipulerade att tro att det verkligen hänt ljuger de inte. te har blivit lurade att tro illa om den andra föräldern. Detta förekommer från både pappor och mammor och är egentligen ingen fråga i jämställdhetsdebatten, men eftersom ROKS-gänget bestämt sig för att alltid tro en kvinna och barn oavsett historia blir det ett knäck på deras världsbild.

   Och löneskillnaden är ett intressant exempel. Det visade sig att endast 1% av kvinnorna och 0.5% av männen hade oförklarligt låg lön, när Jämo undersökte frågan innan han vart nerlagd. När man räknar in ålder, övertid, mfl faktorer finns ingen diskriminering. Däremot har kvinnor ofta lägre lön för att de passar barn mera, inte satsar lika hårt på karriär, tar färre risker och jobbar deltid. Men det är val hon gör tillsammans med hennes man. För dem finns det både för- och nackdelar. Alla vet idag vad det innebär för lön och pension att arbeta deltid och i vilka branscher pengarna finns. Med sina (ibland oförtjänt) högre betyg har tjejer alla möjligheter att välja yrke idag. En del satsar hårt i branscher där det går att tjäna storkovan, men många väljer traditionellt. Vem skall skyllas för de valen? De själva eller luddiga strukturer i en tid där alla skriker You go girl!?

   Ja MTV är objektifierande, men det är ladies night och scandinavian hunks också. Killar drabbas också av sneda kroppsideal och att objektifierande, men det är av någon anledning inte ett jämställdhetsproblem. Det är ju kvinnor som objektifierar. Come on you cougar! Bejaka din sexualitet och skaffa/köp dig en toyboy. Det är du värd! Eller åk på ”danssemester” till Gambia eller Jamaica. You go girl!
   Jo minsann, vissa kvinnor kan de med.

  • Nja nu var det just vårdnadstvister jag talade om och inte brottsmål även om det också förekommer att en åtalad i princip måste kunna bevisa sin oskuld när ord står mot ord och kvinnan av någon anledning har högre trovärdighet än mannen.
   Det finns tusentals fall där en pappa anklagats för övergrepp, aldrig blivit fälld men pga den anklagelsen blir utmanövrerad i vårdnadstvisten eftersom ”barnets bästa” för rätten innebär att inte riskera att det kan bli utsatt för sådana övergrepp.
   Att den andra föräldern kanske ljuger om och smutskastar (PASar) den andra föräldern inför barnet. Det ses uppenbarligen inte då som varken övergrepp eller något som riskerar att skada barnet.

   Det ÄR mycket svåra ställningstaganden och förhastade eller felaktiga beslut riskerar att få svåra följder. Därför ÄR det oerhört viktigt att både utredningar och kunskaperna hos utredare och övriga inblandade är av den högsta kvalitet.

   Övergrepp sker. Ibland är de av våldsam eller sexuell karaktär och ibland består de av mycket mer subtila element och det ställer höga krav på både oss som samhälle samt de lagstiftande och rättsupprätthållande elementen i det.

   Att erkänna PAS/PAD handlar inte om att frikänna förövare utan om att ge utredarna fler och bättre verktyg för att förstå det ibland smutsiga spel som ibland förekommer i främst vårdnadstvister. När två människor som bytt sin kärlek mot hat kämpar om rätten till avkomman. Det är ingen nyhet att det i dessa kamper tas till knep och smutskastning för att vinna fördelar gentemot den andra föräldern.

   Ett barns bästa torde i alla lägen där det inte förekommer övergrepp vara att få tillgång till bägge sina föräldrar.
   Kan inte föräldrarna samarbeta så tycker jag att man måste placera barnet hos den förälder som anses kunna samarbeta bäst och ålägga den andra att för barnets skull lära sig samarbeta under hot om förlorad vårdnad.

   Världen är inte svart/vit K.s ja kvinnor objektifieras men det är inget strukturellt förtryck eftersom dels män också utsätts för denna objektifiering och dessutom så väljer ju dessa kvinnor själva att medverka till denna objektifiering. Dam/flick-tidningarna är ju faktiskt i princip lika skyldiga till detta som de sk herrtidningarna eller hur?

   Vad det gäller löneskillnader så beskrev AV det och det h*n säger stämmer väl med verkligheten.
   Det finns idag mycket få (om några) yrken där kvinnor och män med samma förutsättningar inte har samma lön.
   Att jämföra lönenivåer generellt mellan kvinnor och män är att lura sig själv då kvinnor i betydligt högre utsträckning väljer omvårdande yrken med låga löner och höga andelar deltids arbeten där män väljer precis tvärtom.

   Det vore som att jämföra den procentuella skillnaden mellan svenskar och invandrare när det kommer till kriminalitet.
   Givetvis blir det en sned bild eftersom invandrare i betydligt högre utsträckning än svenskar lever med de faktorer som ökar risken att falla in i kriminalitet.

   Man måste jämföra äpplen med äpplen och inte citroner.
   Dvs män och kvinnors lön där de är i samma yrke med samma arbetstid/erfarenhet och utbildning. Samt invandrare och svenskar som lever under samma förutsättningar.
   Först då kan man slå fast om det finns någon egentlig skillnad, vilket det inte finns.

   //Mr G

 2. Tack för att du hjälper till att ta upp detta allvarliga
  fenomen som drabbar så många barn i vårdnadstvister, Mr. Galahad!

  Jag skulle vilja tipsa dig och dina läsare/besökare om
  vår kategoripermalänk om PA/PAS/PAD
  http://www.dads-r-us.se/category/parental-alienation-syndrome/pa-pas-pad/

  Vänliga hälsningar

  Uffe från PappaRättsGruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: