Mr Galahad

De verkliga offren för Israels ”militära” blockad är befolkningen

In Världen on 07 juni 2010 at 12:25

Drygt 50% av innevånarna i Gaza är under 18 år, i princip varje familj har förlorat någon till Israeliska bomber eller till sviter av blockaden.

På sjukhusen står man utan mediciner och nödvändiga reservdelar för att kunna hålla igång livsviktiga maskiner och verktyg.

Militärt sett så kan man ha förståelse för blockad av vapen, reservdelar till vapensystem, kemikalier som kan användas till sådana samt andra ting med rent militära användningsområden.

Men blockaden gäller åtskilliga andra varor utan någon som helst militär betydelse som exempelvis choklad, sylt och fruktjuicer samt ett antal kryddor som koriander. Utifrån detta måste världen starkt ifrågasätta skälen till blockaden som uppenbarligen inte har enbart militära skäl.

Varför är det så viktigt att förhindra att koriander förs in till folket i Gaza att man är villig att döda och riskera sina soldaters liv i processen?
Kan det möjligen vara så att det istället rör sig om en ren bestraffning av Palestinierna som haft fräckheten att hävda sin rätt att själva välja en regering samt att inte godta Israelisk överhöghet och deras rätt att döda vem de vill utan att riskera straff för det?

Idag kan vi läsa om hur Israeliska kommando styrkor förhindrat ett terrordåd genom att döda 4 dykare som var ute och dök i vattnen utanför Gaza. De fyra dödade var enligt uppgift alla skjutna i huvudet, en otroligt svår för att inte säga omöjlig sak att lyckas med när både målet och skytten befinner sig i rörelse på öppet hav. Fast det förstås det gäller ju givetvis inte om målet och skytten befinner sig på mindre än en meters avstånd som i fallet med offren ombord på ”Ship to Gaza” konvojen.

Det finns ett amerikanskt uttryck för den sortens skador på en död individ. Det brukar heta att offret skjutits ”execution style” och kopplas för det mesta till organiserad brottslighet. Ett annat amerikanskt uttryck är ”Connect the dots”..

Hur mycket mer ska omvärlden välja att blunda för?

Det är nu hög tid att följa Turkiets exempel samt världsstjärnorna och frysa ut Israel, avbryta allt samarbete och sätta hård diplomatisk, kulturell, politisk och ekonomisk press på detta land som gång på gång visat sin syn på ”självförsvar” där tusentals civila Palestinier fallit offer för det helt omotiverade och gravt överdrivna våld som man utsatt dem för.

För en gångs skull håller jag med Calle B ”det var en aktion i strid med internationell rätt som därför också måste utredas av det internationella samfundet.”

Tillägg: 2010-06-08

De grodmän som Israelerna påstår skulle ha varit på väg att begå sabotage mot Israeliska fartyg visade sig vara vanliga civila som vadat ut i vattnet för att fiska. Får världen aldrig nog av det Israeliska våldet?

Är verkligen skillnaden mellan terrorism och självförsvar, vilken religion som individen tillkännager sig till?

//Mr G

Annonser
 1. Jag haller verkligen med om att det ar hemskt vad som pagar i Kina! Tank att de bara kan annektera Tibet och skjuta pa varnlosa buddhist munkar!!! Jag var sa stolt nar jag horde att svenska hamnarbetare kommer vagra att handha Kinesiska fartyg i en hel vecka. Ni har verkligen civilkurage! Hatten av!

  • Ja det är förvisso hemskt det Kina gör och de ifrågasätts också ifrån många håll precis som de flesta andra militanta diktaturer runt om i världen. Men vad har det med artikeln att göra?

   Jag kan gissa att det är ett slags försök att förminska det som skett i vattnen utanför Gaza med påståendet om att vi ju inget gör för att straff Kina men det finns många skäl till att just Israel utsätts för sådan kritik just nu medan Kina inte gör det.

   Hur som helst så kan aldrig två fel bli ett rätt så varför ska vi blunda för ett lands uppenbara och flagranta brott mot internationell rätt och de mänskliga rättigheterna bara för att det finns andra länder som också gör det?
   Men vi gör så här: Om vi nu ser till att ända blockaden mot Gaza, tvingar Israel och resten av världen att godta den demokratiskt valda Hamasledda regeringen och sätter in väpnad FN trupp att upprätthålla ordningen samtidigt som vi sätter strikta ”NO FLY ZONES” ovanför Gaza och de andra ockuperade områdena, tvingar Israel att lämna tillbaka all stulen mark samt att riva muren och ersätta dem med ovan nämnda FN-trupp och ålägger Israel att betala ett krigsskadestånd för de skador de åsamkat det palestinska folket så att de med de pengarna kan få en ärlig chans att bygga upp landet igen och på så vis ge människorna där något annat att leva för, vilket på sikt kommer att döda fanatismen.
   Så kan vi därefter vända oss mot Kina, Iran, nordkorea och alla andra diktaturerna med.

   Deal?

   //Mr G

 2. Nästa svenska försäljningssuccé blir väl den ”rena” svenska kanonen med etiketten ABSOLUT WEAPON.

  • Hmm undrar just vad detta har med artikeln att göra egentligen men en sak kan jag säga ändå.
   ALL försäljning av militärt materiell till Israel borde omedelbart stoppas eftersom deras vapen ständigt används mot icke militära mål vilket helt enkelt är förbjudet enligt svensk lagstiftning.

   //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: