Mr Galahad

Too little too late

In Mellanöstern, Samhälle, Världen on 17 juni 2010 at 11:03

Nu backar Israel och vill lätta på vissa delar av blockaden för att om möjligt lätta på den massiva internationella kritik som landet just nu utsätts för. Däremot är det inte klart huruvida man kommer att häva blockaden av import/export av industriella råvaror, något som kanske har de största skadeverkningarna för Israels folk som följaktligen inte kan vare sig använda sina inhemska industrier (De som i så fall först måste återuppbyggas) eller exportera sina råvaror till andra länder vilket är mycket viktigt för att få igång ett fungerande ekonomiskt system.

”Att prata om att man lättar på blockaden, utan att allt ska bort — alltså hela blockaden utom vapen — är helt oacceptabelt”. Det säger Mehmet Kaplan, riksdagsledamot för Miljöpartiet och en av de svenskar som deltog i ”Frihetsflottan” häromveckan.

Man kan ju fråga sig vad export av råvaror har med militära mål att göra?

Röda korset slog härom dagen fast att blockaden är ett brott mot folkrätten och att den därför måste hävas omedelbart. Min enda fråga är hur kunde det ta dem så lång tid att inse det när de flesta Israel kritiska visste att den var det redan när den började införas 1988.

”När människor inte längre har något kvar att leva för så hittar de något att dö för”
Dror Feiler – Fd Israelisk fallskärmsjägare, konstnär och Israel kritiker.

//Mr Galahad

 1. Behåll blockaden tills terrorn från Gaza upphör och Israel & fredsavtalen erkänns!

  Videon säger ALLT!

  • Är det inte liiiiite märkligt att just denna video tagit sig igenom den massiva censuren som Israel infört av aktionen?
   Filmen som du länkar till kan ha tagits när och vart som helst och är förmodligen inget annat än ett propaganda stunt.

   Det finns fanatiker på båda sidor som alla bidrar till våldet och övergreppen.
   Men rent krasst är det så att Palestinierna som inte har en stat eller ens ett fungerande samhälle just nu inte kan lastas lika tungt för vad enskilda fanatiker gör medan Israel som har alla möjligheter att beivra sådant beteende bland sina egna led och dessutom har ett av världens bästa myndigheter för informationsinsamling. Istället måste bli dubbelt så ifrågasatt när de använder samma metoder som terrorister använder mot dem.

   En demokratisk stat som vill skydda sig själv gör det bäst genom att själv hålla sig till alla spelets regler och inte begå övergrepp och terror mot sina grannar.
   Om du kastar sten på din grannes hus så är ju risken uppenbar att han surnar till och kastar tillbaka stenarna eller tom trappar upp våldet.
   Om han trappar upp våldet så är risken mycket stor att situationen urartar och konflikten landar i en öppen väpnad strid.
   Löser man däremot konflikten med samtal och rätt interventioner såsom polis så trappar med istället ned den.

   Varje gång en konflikt landar i strid så har alla parterna redan förlorat.

   //Mr G

   • Al-Jazeera filmen från 29 maj 2010, påstår du är förmodligen inget annat än ett propaganda stunt från Al-Jazzera?
    Det var något nytt för mig att Al-Jazeera hjälper Israel med propaganda….

   • Det var något nytt för mig att Al-Jazeera slutat använda sin egen youtube kanal för sina nyhetsinslag.

    Kan du visa att filmen kommer ifrån nyhetskanalen eller är det bara vad dina överordnade sagt till dig?
    //Mr G

 2. hej,
  Hammas har iget intresse med samtal m Israel, deras intresse är och förbli ett relgiost övertygelse om Islam välde där Israel existerar inte det kan du läsa på deras sidor och se filmer med nazi propoganda det gör många av Israel fiender.man kan läsa att även idag flesta arabiska universiteter tror många att judar slakta små barn till påsken,eller det är stor gärning att döda judar var en de befinner sig, det så klart att man ofta frågar sig om hur många förstår hotet.
  Israel är ett land med samma moderna demokratiska värderingar som de flesta demokratiska länder ,det finns muslimer och kristna, kyrkor ,mosker och synagoger men jag kan inte säga samma sak om palestinska värdering där finns inga plats för en jude eller synagoga ,så hur tror du förhandling kan börja?

  • Antingen översätter du en text med google translate eller så borde du själv spendera några år på de arabiska universiteten.

   Du har dessutom förvillat frågan om Gaza med en fråga om Hamas.
   De 1400 barn som mördats av Israeliska kulor sedan 2000 var inte medlemmar i Hamas men deras bröder och fäder är förmodligen det nu.

   Demokratiska värderingar inbegriper respekten för de mänskliga rättigheterna och laga ordning något som man ifrån Israelisk sida gång på gång visat sig vara högst flexibla omkring.
   En bra börjar till förhandlingar vore exempelvis att godta en oberoende och objektiv internationell utredning av ship-to-Gaza incidenten, eller överlämnandet av gränskontrollerna till internationella övervakare. Eller att hjälpa den palestinska myndigheten att bygga upp ett samhälle där barn inte behöver dö därför att man saknar nödvändiga mediciner på sjukhusen och Israeliska myndigheter vägrar att tillåta förflyttningar till andra sjukhus utanför Gaza.

   Övergrepp mot människor föder fanatismen och fanatikerna är de som orsakar mer övergrepp vilket föder mer fanatism.
   På bägge sidor i denna konflikt bubblar denna fanatism efter så många år av våld och övergrepp, frågan är vilka som ska vara de större människorna och sluta begå dem.

   //Mr G

 3. såg på youtube ,tycker att det är verkligheten, med humor och ironi

  • Skulle vi skratta om vi gjorde om rollerna till Nazist och jude?

   Jag tror nog att alla som förlorat någon kär i mellanöstern våldet kan hålla sig för skratt.

   //Mr G

 4. Din motto ”Frihet är ett ovärdeligt ting” och ibland måste vi kämpa för att inte förlora den.” är urholkat.

  När Israel kämpar för sin frihet så är detta mord, det skriver du själv; ”De 1400 barn som mördats av Israeliska kulor sedan 2000 var inte medlemmar i Hamas men deras bröder och fäder är förmodligen det nu.”
  Faktumet är sådant att Hamas har inget lust att skydda sina landsmän – http://www.youtube.com/watch?v=mFNbIUiMFAs ! Medan israelerna gör det!

  Men du som många andra hänger dig på EN pusselbit, MÖ. Medan i den islamitiska-världen har de lyckad att dölja vad de egentligen är ute efter.

  De har lyckats få västvärlden att slösa liv, pengar och tid på att bekämpa terrorister – och förvandla de till hjältar i sina anhängares ögon. Samtidigt som de har lyckats visa en demonisk västkultur.

  Israel har genomskådat detta och börjat använda sig av nytt vapen = SATIR MOT TERRORISM.
  Jag tror faktiskt att man kan ALLTID använda sig av satir som vapen.


  Många har inte insätt faran med Islam. Tvärtom sådana nyttiga idioter – Mankell och Gardell bidrar till islamens grepp över resten av den fia världen!
  De vänstervridna medborgare i Västeuropa som följde med på båtarna, de trodde att de gjorde något gott – bidragit till uppmärksamhet till en provocerande handling av Hamas supportrar och ett Proxy krig från Irans sida.
  Muslimer själva deklarerar att islam är inte fredlig

  – jag skulle skratta även om vi gjorde om rollerna till Nazist och jude? Eftersom detta är bara början av det nya vapnet i kriget mot islam.

  Du tror nog att alla som förlorat någon kär i mellanöstern våldet kan hålla sig för skratt. Har inte israelerna förlorat många kära? Men de vet hur man kan förlöjliga Hamas och tar ifrån de titeln HJÄLTAR.

  Samtidigt händer sånt i England;

  Vakna, annars slutar det så;

  • Det första en fanatiker förlorar är förmågan att se bortom den egna åsikten och ta till sig andras verklighet samt förmågan att förhålla sig till den andres verklighet med förståelse för vad denne lever i.

   Kriget mot Islam säger du som om det vore en god sak att föra krig (konventionellt sådant alltså, med kulor och döda) mot en åsikt, en tro eller tanke…
   Vilken planet kommer du ifrån??

   //Mr G

   • Jag är realist inte fanatiker.
    Jag lyssnar på andras åsikter även om jag inte accepterar dessa.
    Om du läser noga så ser du att jag kritiserar det konventionella kriget mot islamisterna. Alltså som i alla konventionella krig är resultatet döda.
    Däremot islams ideologi måste bekämpas.
    Inget lag kan styra över den gudomliga viljan, sharia ”lagen av Gud” och i med detta klara budskap är det mer än klart att sharia är inte kompatibel med demokrati i alla dess former.

    I den muslimska världen baseras ländernas lagstiftning i denna prioriteringsordning;
    Sharia
    sedvänjor eller lokala lagar
    och sist kommer dagens västerländska lagar.

    Denna ideologi är oacceptabel och farligt för västvärlden.
    ”Vilken planet kommer du ifrån?? ” denna barnsliga fråga behöver jag inte kommentera.
    Min fråga är i vilket världsdel är du framfödd?

    Som Ami sade ” Israel är ett land med samma moderna demokratiska värderingar som de flesta demokratiska länder, det finns muslimer och kristna, kyrkor, moskéer och synagogor men jag kan inte säga samma sak om palestinska värdering där finns ingen plats för en jude eller synagoga, så hur tror du förhandling kan börja?”
    Där har han fulkomligt rätt.
    Hamas visa ingen tolerans mot sina landsmän som inte har deras åsikter!
    Här har du ögonvittne för Hamas behandling av sina landmän!
    ”What is really happening in Gaza and Hamas. See the video and you will understand. No mercy, No nothing.
    Just killing.
    That is way Israel is fighting Hamas and Terror in Gaza.” Denna text är INTE mina ord!

    Vidare skriver Ami ”Hammas har inget intresse med samtal m Israel, deras intresse är och förbli ett religiöst övertygelse om Islam välde där Israel existerar inte det kan du läsa på deras sidor och se filmer med nazi propaganda det gör många av Israel fiender.”
    Lär barnen på ett dagis i Sverige att hatta eller älska? Så lär de i alla fall i Gaza…

    Vi har inte rätten att rösta fören vi är myndiga – Hamas indoktrinerar små barn så att de kan behålla makten!
    DET TILLTALAR DIG! Du borde skämmas.
    Hur skulle du regera om på svenskt dagis skulle barnen läras att hata invandrare/utlänningar?

   • För det första så har i princip alla världens religioner egna lagar och regler som funnits i många hundra år före de juridiska lagarna som styr världens länder idag.
    Dessa religiösa lagar ligger väldigt ofta till grund för lagstiftningen, jämför gärna de tio budorden med vår svenska lagstiftning. De allra flesta lagar och regler kommer ifrån den moral och etik som merparten av ett lands befolkning står för, rätt eller fel men så är det.

    Exempelvis så finns det fortfarande moraliska regler inom det svenska rättsväsendet som är högst tveksamma och kanske rent av rättsvidriga.
    Exempel: Kravet på att den som ska genomföra en könsoperation måste vara steriliserad. Detta krav har utan tvekan tillkommit ifrån samma kristna moralpaniska värderingar som hindrat homosexuella att adoptera eller att gifta sig under många år.

    Det finns fortfarande många länder världen över där det är olagligt att vara homosexuell och grupperingar av olika fanatiker som aktivt går ut och försöker bekämpa (med våld) vad de anser är omoraliskt beteende. De kristna abortmotståndarna i USA är ett exempel och de judiska grupper som förföljer de i bibeln (och Koranen och Toran) förbjudna homosexuella. Alla dessa har en sak gemensamt. Religionen.

    Så jo du har en poäng i det där med att religion är ett gissel, men det är inte på något sätt begränsat till bara Islam (som för övrigt är bra mycket mer tolerant i sina heliga skrifter än vår kristna eller den judiska heliga skrift) utan finns i alla världens religioner.
    Fanatiker finns överallt, vissa är fanatiskt troende på någon gud och agerar som de anser att guden gett dem rätt till även om detta beteende i våra ögon ter sig helt obegripligt. Andra är fanatiska politiska aktivister och anser att ”the greater good” gett dem rätten att ta till våld för att förändra eller påverka förändring, där är ”Rote Armee Fraction” ett gott exempel. Likheten mellan exempelvis militanta abortmotståndare, fanatiska politiska aktivister och religiösa fanatiker är slående och påvisar tydligt att människor som har en fanatisk tro eller övertygelse kan bli mycket mycket farliga.

    Alltså, ska man föra en kamp mot detta fenomen så har man ett ordentligt arbete framför sig eftersom man rimligen inte kan utesluta en eller flera typer av fanatismer och bara fokusera på en enda som i ditt fall är Islam som religion. Då har du själv blivit en del av problemet eftersom du då är lika fanatisk antimuslim som lika lite som de kristna abortmotståndarna kan se de egna felen och sneda resonemangen.

    Dessutom är det omöjligt att förinta en religion eller en politisk åsikt med mindre än att man måste ta till samma medel som Hitler försökte göra under kriget och då så har du återigen fallit ned fanatiker hålet eftersom du då rättfärdigar grova övergrepp mot människor pga av deras tro och din åsikt om denna tro.
    Eller hur?

    Det enda man dessutom åstadkommer om man börjar förfölja en grupp människor, oavsett anledning är att man radikaliserar dem och trycker dem ännu längre in sin egen fanatism. Ingen av de muslimska terroristorganisationerna kommer att sluta upp med sin terror för att man jagar dem med militär, bombar deras familjer och vänner samt torterar och mördar de bland dem som man kommer åt. Det får däremot den helt motsatta effekten.
    För varje dödad muslim, varje bombat hus och varje sekund av förföljelse så häller man ytterliggare några liter bensin på hatets eld hos de som bevittnar det.
    När hatet vinner tillräckligt mycket fäste så har man skapat en fanatiker som är beredd att begå de mest avskyvärda handlingar som hämnd för de han själv eller någon i dennes närhet redan blivit utsatt för i jakten på terrorister eller vilken fanatisk gruppering det nu handlar om.
    Slutsats: Att bekämpa fanatism med våld, övergrepp och förföljelse är lika dödfött som att försöka flaxa sig till månen.

    Du har fantiserat om du tror att jag på något sätt stödjer Hamas eller någon annan fanatisk organisation öht.
    De begår precis lika felaktiga och brottsliga övergrepp som Israel begår, skillnaden är att den ena är en demokrati som påstår sig respektera mänskliga rättigheter och dessutom har ett styrkeförhållande gentemot den andra parten som får situationen att likna den bibliska kampen mellan David och Goliat.

    Som Pippi sa:

    ”Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll”

    Istället så gör man precis tvärtom, vilket endast stärker de fanatiska och hatiska krafterna i Hamas och alla andra berörda organisationer.
    Man har dessutom själva skapat den oerhörda världsopinion som just nu så starkt kritiserar Israels ageranden och överdrivna åtgärder som själva menar är för ”att skydda sig själva”.

    USAs expresident använde exakt samma semantik för att rättfärdiga kriget mot Irak I & II samt kriget i Afghanistan, man måste få skydda sig själva.
    Genom att föra krig mot fullständigt underlägsna fiender som aldrig skulle ha förmågan att hota USA på annat sätt än små isolerade nålstick.
    Så har man mångfaldigat det ursprungliga hotet mot sig själva och i processen mördat någon miljon människor.
    Att våld föder våld har aldrig varit mer passande än i ”Kriget mot terrorn”, något som används för rättfärdigandet av grava ingrepp i människors rättigheter, förmågan att få röra sig fritt och rätt till ”due process” om de anklagas för ett brott. Det senare har snarare blivit undantaget i väst sedan 9/11 då terrorist lagarna används friskt av myndigheter för att ta sig friheter gentemot helt oskyldiga människor som annars skulle ha orsakat ramaskri världen över.

    Världen har blundat för övergreppen som sker i terrorbekämpningens namn länge nu men nu börjar de röster som enträget skrikit och påvisat det felaktiga i detta höras allt bättre. Du anser uppenbarligen att dessa röster har fel och att man med all rätt ska fortsätta att mörda, tortera och våldföra sig på muslimer i allmänhet bara för att de enligt din lika fanatiska åsikt per definition är terrorister.

    Västvärlden har skapat terrorn och nu försöker vi förinta den genom att hälla bensin på dess eld.

    //Mr G

 5. För det första om jag tar konflikten i MÖ så enligt min uppfattning måste Hamas välja en annan väg som Al-Fatah, alltså övergå från våld till förhandling.
  Bli det något resultat av förhandlingar(?), det kan vi bara veta när sådana inleds.

  Som det är just nu så har Hamas och Al-Fatah inte lyckats att försona sig – resultat allt stå still.
  Eftersom allt stå still så börjar militanta krafter i Israel och bland Palestinier tappa tålamodet och frustrationen blir store.

  De har ju samma stamfader. Med andra ord, judar och araber är skurna ur samma virke, då kan man endast konstatera att båda uppför sig illa, väldigt illa.

  Judarna har sina konflikter med svarta judar och den ortodoxa falangen (har alltid varit en del av regeringen…) Palestinierna (moderata)har problem med palestinier som är fundamentala muslimer (islamister). Med sådana kvalifikationer är det inte lätt att få lugn/fred med alla.

  Religionerna skapades för att styra det obildade folket – då.
  Alla religioner har i grunden den bidragande inverkan för respekt av medmänniskan. Utvecklingen av alla religioner har ägt rum tills idag.
  Därför har vi en del religioner som är ”förnyade” för att passa det seklet vi lever i.

  Som jag redan nämnde har muslimer själva deklarerar att islam är inte fredlig, och att man få inte modernisera den. Man får inte ändra på den heliga Koranen.

  Koranen ses av muslimer som en bekräftelse av det som förkunnats av alla föregående profeter för världens ALLA folk.
  Koranen är skriven på arabiska och översättningar RÄKNAS INTE som själva Koranen i sig, utan som tolkningar av dess mening och budskap.

  Religion är utgångspunkten för konflikter som härjade sedan dessa skapats.
  Antingen mellan skilda religioner eller mellan de olika tolkningarna av samma religion.

  Det var intressant att studera de olika religionerna.
  Jag är för modern nutids människa som inte kan vara annat än ateist.

  Jag vill inte bekämpa några religioner – däremot kan jag inte acceptera islamisternas ideologi, som egentligen är inget annat än fanatism med mål att hela världen skall vara styrd av islam.

  Jag är mot våld, så mitt sätt att slippa drabbas av islamisternas världs framtidssyn gör jag allt för att stoppa just det som representerar islamisternas ideologi.
  Är du inte med oss, är du mot oss.
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/09/vi-sekul-ra-muslimer-r-lika-utsatta-som-judar-i-malm

  Som Pippi sa: ”Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll” tror du att verkligheten är sådan?

  Som jag nämnde MÖ är EN pusselbit i religionskriget som råder i världen.
  Tyvärr många föredrar att kala det för krig mot terrorismen.
  Hur tusan kan man kalla det krig mot terrorismen, när de militanta muslimerna är terrorister och länderna som bekämpar de uppför sig som terrorister?

  Men gud, man får inte kalla det för religionskrig(?) – det är ju religionskrig och inget annat!

  Israel har genomskådat detta och börjat använda sig av nytt vapen = SATIR MOT fanatism TERRORISM.
  Jag tror faktiskt att man kan använda sig av satir som vapen, för att förta verkan av hjältebilden som är så viktig i dessa kulturer.

  Tyvärr har islamisterna lyckats få västvärlden att föra krig och slösa liv, pengar och tid på att bekämpa terrorister – religiösa fanatiker är rätt benämning.

  Vi kan tacka västvärldens krig mot terrorister, det har förvandlats islamisterna till hjältar hos sina anhängare! Samtidigt som de har lyckats bevisa för sina anhängare att akta sig från illvilliga/demoniska västkulturen.

  Varför tror du videofilmar islamisterna ( i alla länder) ALLA sina våldsdåd?
  Det är bara så som de kan hålla och ha mera anhängare. Dessutom säljer det bra och då har även bidragit ekonomiskt för fortsatt religion krig. Du vet ju vad de ropar…

  Eftersom termen heter terrorism så många har inte insätt faran med det fanatiska i Islam.
  Tvärtom sådana nyttiga idioter – Mankell och Gardell bidrar till islamisternas grepp över resten av den fria världen!
  SANNA muslimer är ödmjuka!

  Så kan man säga att i den värld vi lever (västkultur) är fanatisk islam en fara. Denna ideologi är oacceptabel och farligt för västvärlden.

  Man behöver inte flygplan granater eller andra militära lösningar för att sätta stopp för expansion av fanatisk islam i Europa eller i andra icke muslimska delar av välden.

  Denna kamp har vi REDAN förlorat – då återstå det att mildra effekten med sådana petitioner
  STOPP FÖR SHARIA !
  http://www.petitiononline.com/swsharia/petition.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: