Mr Galahad

Fi och Aftonbladet ljuger för oss

In Världen on 07 juli 2010 at 8:49

Ja det är faktiskt så, AB påstår att Fi bålet borde ha varit 9 ggr större men man kan inte jämföra löner mellan män och kvinnor på det vis som man gjort eftersom vi arbetar på olika villkor, dessutom så har man utgått ifrån att alla arbetar fulltid vilket väldigt ofta inte är fallet i synnerhet i kvinnodominerade yrken.

Vad gäller lönerna är vi så gott som helt jämställda nu mellan könen. det visar resultatet av Jämos stora lönekartläggning. 750 000 arbetstagares löner har sedan år 2006 granskats. Av dessa var det enligt Jämo enbart 5 800 arbetstagare (av bägge kön) som hade omotiverat låga löner, och som fick ett välförtjänt lönepåslag. Det ger ett resultat som påvisar att mindre än 1 % av alla granskade arbetstagare hade en omotiverat låg lön. Resultatet är i sig inte förvånande.

De tre stora arbetsgivarorganisationerna har redan  tidigare konstaterat att den oförklarliga löneskillnaden mellan män och kvinnor – är obefintlig. (Enligt Arbetsgivarverket är löneskillnaden mellan statligt anställda män och kvinnor mindre än 1,5 %. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting har kvinnorna i landets kommuner 99 % av männens löner. Enligt Svenskt Näringsliv finns det ingen oförklarlig skillnad mellan män och kvinnors löner i den privata sektorn.)” (Tack daddy för sammanställningen)

http://www.jamombud.se/docs/Lonekartlaggningsrapporttillregeringen9FB.pdf

Värt att notera är också att man i de siffror som AB (och Fi) använder sig av så har man bortsett ifrån övertidsersättning, något män är synnerligen duktiga på att ha väldigt mycket av.
Vid en löneförhandling vem tror ni får den högsta löneförhöjningen, den med 300 övertidstimmar eller den med 0?

Sluta att ljuga för oss Fi och AB…

//Mr G

Annonser
 1. Mr Galahad!

  Det är skillnad på lön och inkomst. Precis som du skriver så är löneskillnaderna mellan män och kvinnor i princip obefintliga. Det är bara någon procentenhet som man inte har kunnat förklara när löneskillnaderna har studerts i detalj och hänsyn har tagits till ett stort antal faktorer som har inverkan på lönen.

  Att inkomsten skiljer beror till stor del på att kvinnor i större utsträckning arbetar deltid. Även om lönen är densamma så kommer naturligtvis den som jobbar färre timmar att få ut en lägre inkomst.

  Notera också den lilla passus som Aftonbladet gör i samband med sin uträkning: ”Sifforna är baserade på SCB:s uppskattning om vad män och kvinnor skulle tjäna totalt 2008 om alla som arbetar jobbade heltid”!

  Det är ju just det inte alla gör! Speciellt inte kvinnor!

  Inte underligt att Aftonbladet och FI kommer till underliga slutsatser när de inte ens baserar sina uträkningar på verkliga fakta!

  • Nej precis, det är ju just så hela feminismen är uppbyggd. På falska eller gravt misstolkade siffror som påvisar fruktansvärda men helt felaktiga förhållanden.
   Det är ofattbart hur så många människor kan tillåta sig att falla för argument och teorier som rent krasst skulle kunna vara ifrån La-la land..

   Om man som man påtalar dessa felaktigheter som viftas man bort som patriark eller kvinnoförtryckare och den kvinna som gör det ses som förrädare mot sitt eget kön. Finns det någon mer fanatisk rörelse som är fullt legitim tom i politikens finrum??

   //Mr G

 2. […] undersökningar som gjorts där man tagit hänsyn till denna typ av variationer visar det sig att löneskillnaderna mellan män och kvinnor knappt existerar. Det finns bara skillnader på någon procent som man inte kan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: