Mr Galahad

Det Israeliska attityd problemet i mellanöstern frågan

In Världen on 17 augusti 2010 at 9:24

En Israelisk fd soldat har publicerat bilder på sig själv och tillfångatagna Palestinier i bästa Abu Ghraib anda på facebook.

Tilltaget fördöms givetvis av den Israeliska myndigheten såväl som IDF (Israel Defence Force) men jag vill hävda att det bara är en pliktskyldig skimär för att undvika ännu sämre internationellt anseende.

Den synnerliga föraktfulla behandlingen av gripna individer kan aldrig ursäktas och påvisar med all önskvärd tydlighet det Israeliska attityd problemet i mellan östern frågan. Givetvis har långt ifrån alla Israeler eller judar denna attityd men tillräckligt många har visat att de villigt kan bortse ifrån palestiniers mänskliga rättigheter och utsätta dem för såväl omoraliska som olagliga övergrepp, för nöjes skull.

Det finns många exempel på liknande händelser där Israelisk militär begår grova övergrepp mot tillfångatagna eller demonstrerande palestinier…

Dessa brott är väl kända av den Israeliska ledningen men de ser dem som ”Military necessity” (Militär nödvändighet) resten av världen kallar det för något annat, något som flertal västländer påstår sig vara i krig mot. Terror

PS notera att ingen av de båda tidningarna har var sig öppnat kommentars funktionen eller bloggroll funktionen till sina artiklar om detta.
Det vore ju förskräckligt om man kunde debattera detta.

//Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: