Mr Galahad

Rubriken är ”Pappa ströp sin tvååriga dotter”

In Världen on 21 augusti 2010 at 7:51

Men tragedin skedde inatt och polisen kom till platsen först 05:00 och grep pappa och omhändertog mamman. Så man måste fråga sig hur de kan vara så säkra på sin sak att de vågar hänga ut en människa på detta vis. Man kan nog anta att de flesta i Orust vet vilka det rör sig om och nu också vad som hänt samt vem som gjort vad, enligt Aftonbladet det vill säga.

Skulle man ha fel så rycker Aftonbladet på axlarna och går vidare medan mannen som blivit uthängd som mördare/misshandlare/våldtäktsman ensam blir kvar i kampen om att försöka tvätta rent sitt nedsvärtade rykte. Är det rimligt att en av landets absolut största tidningar ständigt gör sådana saker och aldrig behöver ställas till svars ens när de haft helt fel i sin ”vi-vill-sälja-några-tusen-fler-lösnummer” journalistik.

Det är bara några veckor sedan de fläskade på med rubriker om att en man mördat sin sambo bara för att någon dag senare konstatera att kvinnan dog en naturlig död vilket alltså drabbade mannen dubbelt. Han förlorade kvinnan han älskade och valt att leva med och som grädde på det svarta moset så påstods han i en av de största tidningarna för att ha mördat henne.
När sanningen uppdagades så skrev man en liten notis som förmodligen de flesta missade om den verkliga dödsorsaken.

En dag är det kanske du som blir anklagad av pressen för att ha gjort något långt innan ens utredarnas första kopp kaffe svalnat på deras skrivbord.
Men det är kanske viktigare att slå vakt om tidningarnas vinstintresse?

//Mr G

  1. //Min baby är död, skrek en förtvivlad kvinna. En kvinna i 30-årsåldern greps omgående och anhölls senare under natten misstänkt för försök till dråp. – Vi vill inte berätta för mycket om hur det står till där i familjen men de är i samma familj, säger Calle Persson presstalesman hos Skånepolisen.//

    http://mobil.expressen.se/kvp/1.2097933

    Det är inte svårt att se skillnaden i rapportering när det är mamman som är misstänkt, den försiktiga rapporteringen var gemensam för övriga gammelmedia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: