Mr Galahad

Feministiskt självförsvar?

In Världen on 25 augusti 2010 at 9:41

Ung vänster debattören Johanna Granbom kräver i Sundsvalls tidning att feministiskt självförsvar införs i skolan

”Mäns våld mot kvinnor är utbrett. Det sker minst sex våldtäkter i timmen, och misshandel, hot och sexuella trakasserier är en del av många kvinnors liv. Tjejer upplever ofta en vardagsrädsla då de hela tiden måste förhålla sig till den bär hotbilden. Kan jag springa i de här skorna? Vågar jag ta en genväg hem på natten, även om den inte är upplyst? Ens livsutrymme begränsas kraftigt, eftersom man är ett potentiellt offer. Vi har i Sverige lagen om nödvärn, som säger att man har rätt att använda våld för att försvara sig själv och andra mot övergrepp. För att kunna använda den rätten i praktiken måste tjejer få lära sig att försvara sig. Ung Vänster kräver därför att feministiskt självförsvar införs i skolan.

Johanna Granbom

Ung Vänster”

Enligt BRÅ så anmäldes ca: 5900 våldtäkter (inklusive grov våldtäkt) under 2009. (Hur många av dessa som inte var brott vet ingen)

6 våldtäkter/timma=52 560 alltså TIO gånger fler menar Johanna att det minst sker.
Nog för att mörkertalet förmodligen är stort men om man inte sällar sig till Gudruns filosofi att varje sexuellt umgänge inom äktenskapet är en våldtäkt så känns det mycket orimligt att påstå detta.

//Mr G

  1. Eftersom det dessutom är än större risk att unga män råkar ut för oprovocerat våld borde väl även dessa lära sig självförsvar. Det vanligaste våldsbrottsoffret är en ung man under 25, berusad och ute i nattlivet.

    Dessutom är det lite intressant vad feministisk självförsvar går ut på. Vad jag förstått är en del att våga säga nej och bygga självförtroende. Det kan man göra på andra sätt. sedan är det lite grepp för att ta sig ur situationer. Problemet är att man skall vara ganska skicklig innan teknik slår råstyrka. I så fall bör de lära ut hur man effektivast verkligen skadar andra (pungspark, solar plexus eller struphuvud). Frågan är om vi vill att sådana kunskaper skall läras ut i skolan. Lär ju missbrukas en del.

    Det är lite roligt att de som verkligen borde vara rädda för att gå hem ensamma i natten inte är det och de som statistiskt har minst risk (kvinnor o pensionärer) är mest rädda.

  2. Mr G! Jag tror inte det finns något mörkertal alls när det gäller våldtäkter i Sverige, snarare en vansinnig överrapportering eftersom kvinnor som Anna Ardin med väninna går till polisen och frågar om de möjligtvis blivit våldtagna. Sverige har, enligt statistiken näst flest våldtäkter i världen, slagna bara av det sydafrikanska landet Lesotho. Hur många av er tror att detta är med sanningen överensstämmande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: