Mr Galahad

April, april i Augusti?

In Världen on 30 augusti 2010 at 11:43

Man kan lätt tro att dagens debatt artikel är just ett april skämt men tyvärr så är Måns Cederberg fullständigt allvarlig med sitt förslag om att uppföra ett DNA register över alla män i landet med syfte att gripa fler våldtäktsmän.

Att 99% av alla män inte begått och ej heller kommer att begå denna typ av brott  det verkar sakna betydelse för juristens resonemang, huvudsaken är ju att skydda kvinnorna ifrån den lilla lilla del som gör det. Lite grann som att använda kanoner för att döda mygg.

Vi kan likna det med Polisens filmning av alla manliga passagerare på ett kryssningsfartyg eftersom en våldtäkt påstods ha skett på båten.
Personlig integritet? Oskyldig tills funnen skyldig bortom rimligt tvivel? Rätten att inte bli utpekad som våldtäktsman utan att anklagaren har bra på fötterna?
Vad finns det som säger att kvinnan i det fallet inte pekar ut någon som hon tycker liknar förövaren men som inte är förövaren? Ord skulle stå mot ord och vi vet ju hur det kan gå ibland…

Nästa gång är det kanske din fil som tappats bort av någon tjänsteman och kanske slutar de uppgifterna då istället på Flashback eller något annat Internet forum.

Är det rimligt att alla svenska män, såväl som alla män som besöker vårt land ska DNA registreras för att någon ynka procent av män totalt sett lider av psykiska problem som gör att de går runt och våldtar kvinnor???

Vore det då inte mer angeläget i så fall att DNA registrera samtliga medborgare, asylsökande och besökande individer för att få bukt med all brottslighet?

”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”
George Orwell – 1984

//Mr Galahad

  1. […] att detta register som juristen Måns Cederberg skrev om på Aftonbladet Debatt om blir verklighet, kan vi då KRÄVA […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: