Mr Galahad

Detta är det ”fria” Sverige som Reinfeldt & Co talar om

In Världen on 31 augusti 2010 at 8:54

Människor som inte klarar av att köpa de mediciner de behöver för att överleva.

Psykiskt sjuka som inte får den vård de skulle behöva för att kunna komma tillbaka till det vi andra kallar livet och istället faller längre och längre ned i sin galenskap.

Arbetslösa som slussas mellan olika arbetsmarknadspolitiska program samtidigt som de ser sin ersättning minska mer och mer.

Människor som hamnar i så pressade situationer att de inte längre klarar av att hantera livet utan tar sitt och kanske samtidigt andra människors liv.

Exemplen finns därute för alla som vill öppna sina ögon för att se dem, men många låter sig istället bländas av de blå dunsterna som högavlönade politiker slår i deras ögon. ”För ett mänskligare samhälle” lyder en av dessa blåa dunster och de hycklande orden ekar tomt för de som har någon i sin närhet som drabbats av ”Jobblinjen” som de kallar den.

Mina barn fick aldrig lära känna sin farmor för att hon inte hade råd att köpa de mediciner hon behövde för att kämpa mot cancern.
En människa som arbetat hela sitt liv fick det förkortat innan hon ens uppnått pensionsålder pga dessa cyniska blåa dunster.

Ingen människa har någonsin blivit friskare eller mer arbetsför av piskan – det har diktatorer historiskt sett visat oss gång efter gång. Men bara för att piskan inte syns nu så verkar många sakna förmågan att förnimma den när den viner över samhällets svagaste ryggar.

”Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk”

//Mr Galahad

  1. Och vad värre är, så verkar alliansen ha ytterligare försämringar av det sociala skyddsnätet vara på väg, denna gång det ekonomiska biståndet (förr kallat socialbidrag).
    Försämringar som till stor del kommer att slå mot de allra svagaste i samhället, försämringar som skall finansiera förbättringar för de (ekonomiskt) starkare i samhället och företagen.

    Om man utgår från talesättet ”ett samhälles rättvisa kan ofta utläsas ur hur det behandlar sina svagaste”, vad för slags betyg får Sverige då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: