Mr Galahad

Ny möjlighet till upprättelse för ”obducenten och allmänläkaren”.

In Världen on 13 september 2010 at 12:55

”De båda tidigare läkarna i det så kallade styckmordsmålet begärde på måndagen resning i Regeringsrätten.
De kräver att Regeringsrätten undanröjer kammarrättens beslut från maj 1991 där männen fråntogs sina läkarlegitimationer.
Som skäl för att få sin sak prövad på nytt åberopar männen flera nya omständigheter och bevis. Som ett nytt bevis anges fingeravtryck som hittades på några plastsäckar och som inte tillhörde männen.

Enligt männens ombud, advokat Anders Frigell, visade en undersökning av plastsäckarna att fingeravtrycken på dem inte tillhörde de båda männen. Om kammarrätten känt till detta när rätten tog sitt beslut i maj 1991 hade rätten inte funnit det styrkt utom allt rimligt tvivel att männen styckat Catrine da Costas kropp och lagt kroppsdelarna i säckarna, hävdar advokaten.

I sin resningsansökan redogör advokat Anders Frigell för en serie omständigheter som talar för att Regeringsrätten bör riva upp kammarrättens beslut. Han hävdar att flera vittnesförhör i målet inte är tillförlitliga och att domen är helt felaktig.”

Det är hög tid att en gång för alla ge dessa stackars två män som straffats utan att ha blivit dömda för brott de med den största sannolikhet aldrig begått, upprättelse nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: