Mr Galahad

Men är det inte lite poetiskt!

In Världen on 02 oktober 2010 at 10:39

Att odemokratiska krafter som Sverigedemokraterna (Jo i grund och botten så har de odemokratiska värdegrunder även om de inte gärna skyltar med de åsikterna offentligt) nu drabbas av andra odemokratiska krafter som OGs uthängning på nätet.

Det är svårt att inte dra paralleller till OGs uthängning av dömda sex och våldsbrottslingar för något år sedan, något som flera SD anhängare uttalade sig positivt om och i vissa lokala fall själva initierade liknande uthängningar av individer som efter avtjänat straff bosatt sig i området.

Nu drabbas man alltså av exakt samma sak själva och rasar över behandlingen.
Skäms de över att vara anhängare av sitt parti? Skulle en publicering av socialdemokraternas medlemmar mött samma reaktion?? Givetvis inte.
Kunde de inte dra den egna slutsatsen av att folk skulle få veta vilka åsikter de stod för om de kandiderade till kommunfullmäktige eller riksdagen under SDs fana samt att många då skulle tycka illa om dem för detta?? Det borde de i vart fall ha gjort.

Nu tvingas de bita i det sura äpplet och många hoppar av partiets platser istället för att svälja.

Poetiskt var ordet…

//Mr G

Annonser
 1. Det är väl så att SD medlemmar är utsatta för en kreaftig mobbing från hela samhället ex finns det en del fackförbund som funderar på att utesluta SD medlemmar. Nej det är dags för de etablerade partierna att inse att SD är här för att stanna på gott och ont.

  • Ja visst är det så, men de har sig själva att skylla för det.
   Det är ungefär som mobbaren som helt plötsligt blir avslöjad och sedan tycker synd om sig själv för att folk tycker illa om honom.

   Vad jag förstått så var det uteslutande ur det fackliga arbetet saken gällde och inte uteslutning ur facket som skyddsnät, det senare vore nämligen olagligt.
   Det är väl knappast särskilt svårt att förstå hur det hela hänger ihop. Vem skulle vilja ha en person som har kända främlingsfientliga, muslimhatar åsikter som fackligt ombud, nämndeman eller socialstyrelseledamot. Tänk själv hur det skulle kunna påverka dem som råkar falla inom ramarna för hans fientliga åsikter och som kommer i hans väg.

   En muslim som blir misshandlad pga sitt ursprung anser SD nämndemannen får skylla sig själv eftersom han inte hör hemma här.
   En invandrare som hamnat i facklig strid mot sin svenska arbetsgivare för att arbetsgivaren utnyttjat honom får inte den hjälp som han har rätt till pga SD ombudets fientlighet gentemot invandrare som helhet.
   En invandrarfamilj som behöver hjälp får den inte eftersom SD ledamoten anser att det är slöseri med skattemedel att hjälpa en sådan familj.

   Om man stödjer extrema åsikter såsom att muslimer håller på att ta över det svenska samhället (hur nu det skulle gå till) så får man nog leva med att folk tycker illa om en och ifrågasätter sina åsikter.
   De flesta nationalekonomer är överens om att Svea måste öka invandringen och göra det lättare för dem att komma ut i arbete eftersom vi annars kommer få väldigt stora problem med de stora pensionsavgångarna som väntar de närmsta åren. Vår befolkning räcker helt enkelt inte till för att finansiera detta utan måste ha externt tillskott.

   En invandrare är i de allra flesta fall en mycket god investering för landet iom att denne inte kostar pengar i 20 år innan de kan börja ge pengar till statskassan dvs oss.
   De allra flesta som kommer hit är driftiga, välutbildade individer som flyr ifrån förföljelser, hot eller krig. Människor som har många års skolgång och flera års yrkeskunskap i ryggsäcken.
   De människorna som skulle ha kunnat arbeta som ingenjörer i våra industrier, läkare på våra sjukhus eller lärare och forskare på våra universitet blir istället förvisade till att köra Taxi eller städa på McDonalds.
   Det innebär att enorma resurser förspills till ingen nytta.

   Jag har själv erfarenheter av några av dessa individer.
   För några år sedan anställde jag en Irakier som tekniker i den lilla IT firma jag drev. Han hade dubbla ingenjörs examen men hade jätte svårt att få något annat än praktikplats.
   Den mannen arbeta dubbelt så hårt som mina andra anställda som givetvis klagade över att han fick dem att verka lata i jämförelse.
   Det hände ibland att vi fick in datorer som var som vi ser det bortom räddning. Han tog hem dem, gick ned på komponentnivå och bytte ut olika komponenter på moderkort etc. och vips så fungerande datorn igen. Han var tamigfan den mest kompetenta individ jag någonsin mött när det gäller elektronikförståelse och hade spenderat de sista 8 åren med att köra just taxi eftersom han inte fick något arbete när han egentligen skulle ha arbetat på Ericsson eller något åt det hållet.

   En annan vän till mig var en prisbelönt journalist och författare i sitt hemland Jugoslavien. Idag driver han en Pizzeria.

   En kvinna ifrån Afrika som jag också känner flyktigt är utbildad läkare. En läkare är en mycket specialiserad individ och han/hon kan inte använda sina kunskaper till så mycket annat än detta så hon arbetar inte alls eftersom hon inte får något sådant arbete öht och hon får inte heller ta studielån eftersom hon inte anses kreditvärdig så hon kan inte heller läsa in det hon behöver för att kunna praktisera som läkare här. Så istället tvingas hon hanka sig fram på praktikplatser och andra lågnivå insatser eftersom hon inte har några relevanta betyg eller erfarenheter utanför läkaryrket.

   Hade man istället satt in resurser för att hjälpa dessa att komma ut i sina respektive yrken så hade vi tjänat in otroliga summor för att inte tala om kompetens på dem men istället så vill SD istället slänga ut dem för att de kostar samhället pengar. Hur dumt resonerat är inte det.

   Vill man landet väl så måste man inse att vi behöver invandrarna precis lika mycket som de behöver.

   //Mr G

   • För det första låt mig få klargöra en sak jag är för flyktinginvandring dvs för flyktingar som uppfyller kraven i flyktingkonventionerna för det andra jag är för att vi ska lätta på dessa krav för att hjälpa i första hand ekonomiska flyktingar när vi har behov av arbetskkraftsinvandring.

    Men vi har inte längre något behov av arbetskfraftsinvandring och lär inte heller ha det inom överskådlig framtid oavsett vad de nyliberala ekonomerna anser om detta. Nyliberalernas våta dröm är att välsfärdsstaten ska bryta samman så att Marian Radetskis dröm om ett samhälle där folk är beredda att jobba heltid för 5000 före skatt i månaden blir sann. Vad är bättre metod att genomföra detta än att tillåta en hög invandring i tider med hög arbetslöshet. Hälften av 40 talisterna har redan gått i pension och under de närmaste åren har de stora kullarna babybooms barn nått upp till arbetsför ålder, dessutom har vi nästan en halv miljon arbetslösa + en massa krassliga människor som inte längre får vara sjukskrivna utan ska slåss om de mindre ansträngande arbetstillfällena. Man behöver faktiskt inte vara sverigedemokrat för att inse att arbetskraftsinvandring lär vi inte behöva inom överskådlig framtid.

    Din analys om invandrare som en tillgång stämmer när vi har behov av arbetskraft men inte nu längre. Jag ska ge dig ett konkret exempel ett av mina ex är syrian när han fick arbetstillstånd i början av 80 talet tog det ca 2 månader för honom att hitta ett jobb han har sedan varit självförsörjande. En vännina jag har från finland kom hit i början av 70 talet hon kom hit en fredag packade upp flyttlasset under helgen och stod på fabriksgolvet på måndagen.Enligt officiell statestik tar det i genomsnitt i dag 7 år för en invandrare att etablera sig på arbetsmarknaden. Ditt exempel med journalisten från jougoslavien inom mediebranchen har det i sverige utbildads enormt många fler än det finns behov av på arbetsmarknaden under de senaste 20 åren. Själv gick jag ut en sådan utbilding för ca 10 år sedan av en klass på ca 45 personer har 3 lyckats få arbeten inom branchen resten är arbetslösa eller arbetar med sådant de är överkvalificerade för.

    Jag känner flera utbildade ingenjörer med svensk bakgrund som i dag jobbar med så kallade skitjobb eftersom att de hade oturen att bli färdiga med sin utbilding under 90-talskrisen och när konjunkturen sedan vände ansågs deras utbilding förlegad. Om svenskar som går ut en akademisk utbilding hamnar sist i kön för att denna anses för gammla redan efter ett par tre år ska andra relger gälla för invandre?

    Det enda exemplet som du tar upp som jag tycker är för jäkligt är fallet med den afrikanska läkaren, läkare har vi fortfarande brist på givetvis borde hon ha en möjlighet att komplitera sin utbilding så den är relevant för svensk arbetsmarknad.
    De andra fallen du tar upp anser jag ska slåss om de fåtaliga jobb som finns inom deras yrkesområden på samma villkor som svenskar utan några gräddfiler.

    Gräddfiler och dalt för invandre gynnar partier som sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: