Mr Galahad

Notera skillnaden i rapportering

In Världen on 15 oktober 2010 at 8:34

Mellan Osama som kidnappade sina barn i Lördags och återlämnade dem igår och denna kvinna som kidnappade sitt barn 2008!?

Skillnaderna mellan de två fallen är enkla och bara två:

Det gäller en utländsk man och en svensk kvinna – Gissa vem som har störst chans att bli rättvist behandlad av våra myndigheter?

Både Kristina Holmström och Joakim Rahmstedt skriver på Newsmill och pekar ut orimligheter i hur våra svenska myndigheter diskriminerar, misstänkliggör och ibland rent av begår tjänstefel för att de inte klarar av att förhålla sig objektiv till parterna i en vårdnadstvist.

 1. […] det någon mer än jag och Mr Galahad som har konstaterat skillnaden i rapporteringen mellan Junibacken dramat och husvagnsdramat i […]

 2. […] Notera skillnaden i rapportering (Mr Galahad) […]

 3. […] Notera skillnaden i rapportering (Mr Galahad) […]

 4. Skillnaden ligger i att han aktivt har lagt ut sin situation till allmän beskådan.
  Det är ju hans egen vilja att AB, Expressen mfl ska ta upp hans fall.
  Det gjorde dem nu ju.
  Tidningarna har ju inte för vana att rapportera om enskilda fall, men i hans fall är det helt och hållet hans eget val.

  • Att Usama skrivit om sin situation fritt för alla att se lär knappast ha påverkat media åt något håll öht, det är till och med tveksamt om de kände till hans blogg innan de publicerade uppgifterna om de kidnappade barnen.

   Nej de tog inte heller upp hans fall, de skrev inte en enda rad (precis som det brukar vara) om hur hans fd kvinna försvann med barnen i Maj utan det var först då han själv begår samma handling som de tog bladet ifrån pennan och skrev om det.

   Vilken sten kröp du upp under? Tidningarna rapporterar tämligen ofta om just enskilda fall och i merparten av fallen de rapporterar om så är det just män som kidnappat sina barn.
   Att det i 2/3 av fallen är mammorna som kidnappar barnen nämns i de allra flesta fall enbart flyktigt i någon faktaruta om ens det.

   Ca: 700 barn/år kidnappas av sin ena förälder. 420 av dessa kidnappas av sina mammor men det brukar det talas mycket tyst om när man ska göra riskbedömningar vid vårdnadstvister och när det talas om barnkidnappningar ute bland folk. Det är rent skrämmande vilken felaktig bild de flesta därute har av sådant här. Det är så illa att de ofta inte ens kan tro på en när man ställer upp fakta framför dem.
   Denna stjälpta bild av verkligheten beror till stor del på den sneda bild som media bidrar med att skapa utifrån hur de väljer att rapportera om exempelvis barnkidnappningar.

   Modern forskning säger oss att våld i nära relationer där män är offren är så vanligt att man kan säga att minst 30% av våldet drabbar just dessa män. Det är svårt att tro när man läser rapporteringen om våld i hemmet men det är trots allt så nära fakta vi kan komma på den i princip obefintliga forskning som finns om detta.
   Det är exempelvis mycket svårt för de flesta människor därute att ta till sig att den som oftast slår mindre barn (under 6 år) är deras mamma, tätt följt av svärfar och den biologiske fadern på tredjeplats.
   Den bilden stämmer nämligen inte alls med den bild som bla media skapat genom sin sneda rapportering.

   Man skulle kunna säga att de generellt sett alltid rapporterar om enskilda fall för om de generaliserade så skulle de ge en helt annan bild av verkligheten än de nu gör.

   ”Det är män som slår, mördar och våldtar.”
   30% av våldet i nära relationer drabbar män, 30% av de som dödas av detta våld är män och det finns de som visar upp fakta som stöder en bild av våldtäktsanmälningar som gravt överdrivna och i många fall helt falska. Men har det stått i tidningen så måste det ju ändå vara så eller?

   //Mr G

 5. […] . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: