Mr Galahad

De försvarar sig med att barnet skulle ha farit illa hos pappan.

In Världen on 19 oktober 2010 at 9:42

När de kvinnor som gjort sig skyldiga till egenmäktighet med barn (i 60% av fallen är det just mödrarna) grips av polisen så är en av de vanligaste försvaren att de inte gjort sig skyldiga till brott eftersom de ju skyddat det stackars barnet ifrån den hemske fadern som trots att mamman mfl ”vet” att barnet far illa hos pappan fått ha kvar delar eller rent av kanske är en av de ytterst få män som fått enskild vårdnad av sitt barn.

Innan detta sker så har det föregåtts av åratal av olika utredningar där oftast mannen tvingats emotta allehanda anklagelser och utstå både isolering ifrån sina barn under utredningen och dessutom också bibehålla lugn och sinnesnärvaro nog att inte slå tillbaka vilket de flesta av oss nog skulle vilja göra. Socialtjänst, polis och åklagare har konstaterat att ingen grund för anklagelserna funnits och lagt ned utredningen. Socialtjänsten måste dessutom ha fått ett så stort förtroende för pappan att man är beredda att påstå att barnets bästa är att leva endast tillsammans med eller i vart fall delvis tillsammans med sin pappa. De måste alltså i princip vara helt övertygade om att barnet inte alls på något sätt far illa av boendet med sin far.

Det är alltså detta beslut ifrån socialtjänst och åklagare/domstol som mamman protesterar mot genom att föra bort barnet, ”för barnets bästa” som de alltså själv ser det.
Visst kan man förstå det resonemanget utifrån varje förälders inneboende känsla för att skydda sina barn mot allt ont även om det onda råkar vara den andre föräldern.
Det finns ett antal böcker skrivna i ämnet, böcker som exempelvis ”Gömda” som i det närmaste blev en feministisk ikon och bränsle på det bål som man bränt åtskilliga män sedan dess.

”Samhället skyddar inte kvinnor/barn de skyddar männen”

Så brukar det låta men de senaste åren har en annan bild så sakteliga börjat framträda alltmer.
En bild som tydligare och tydligare visar att verkligheten inte alls är så enkelt och svart/vit som man velat få det att se ut som. De män som vill och kan vara en bra pappa till sina barn hamnar alltför ofta i situationer där de trots detta och trots att de är likvärda eller rent av bättre lämpade att på ett bra sätt ta hand om barnet ändå tvingas till att bli ”varannan helgs pappor” eller ännu värre ”Svikare” som aldrig får träffa sina barn.

Inte för att de inte vill

Inte för att de inte kan

Inte heller för att de är sämre för barnet på något sätt

Utan för att modern bestämt sig för att de inte ska få det

Frågan återstår då, har mödrar ensamrätt på vetskapen om vad som är bäst för barnet?

 1. Läs aftonbladet idag. Står om en 7-årig flicka som hållts gömd av mamman och mormorn för att de ansåg att pappan var farlig för henne. Han får nu ensam vårdnad och det är på löpsedeln på Aftonbladet, vad är problemet?

  • Problemet är att det när det är en mamma som begår brotten tystas ned och ges inget som helst medialt utrymme.
   Tills hon återfanns så hade ingen utanför det aktuella fallet ens hört att flickan var försvunnen.

   När en ”Osama” å andra sidan begår samma handling så finns både hans och barnens ansikten på båda våra största kvällstidningars löp inom 24 timmar, ser du någon skillnad i engagemanget kring att få barnen till rätta?

   Problemet är att de allra flesta av dessa kvinnor försvarar sina handlingar med att barnen for illa hos pappan TROTS att alla utredningar säger annorlunda.

   Problemet är att det talas mycket tyst om de pappor som knuffas ut ifrån sina barns liv för att mamman ”vet” men ingen ens kan påvisa att något otillbörligt hänt.

   Problemet är att män som kön diskrimineras i alla ärenden som rör deras barn som om vi vore någon slags andra klassens förälder och inte lika viktiga för våra barn som deras mödrar.

   Tror du att bara för att polisen (efter tips) lyckats finna en mamma som kidnappat barnet hon förlorat vårdnaden om och hållit sig gömd i 2! år så kan det jämföras med de insatser som skedde när Osama kidnappade sina barn förra lördagen.
   Det finns en dubbel standard där män anses farliga för barnen medan kvinnor som för övrigt är den vanligaste förövaren av denna typ av brott inte anses ens begå ett brott.

 2. Bertrand Russell~ Man needs for his happiness not only the enjoyment of this or that but hope and enterprise and change.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: