Mr Galahad

Ung flicka åtalad för sex med 13-åriga killar

In Världen on 28 oktober 2010 at 10:47

Ja tro det om ni vill men så beskriver i vart fall Aftonbladet fallet.

En 16 årig flicka åtalades i Varbergs tingsrätt under tisdagen för sexuellt utnyttjande av barn.

6 kap i brottsbalken är det lagrum som hanterar sådana brott och i dess 4e paragraf kan man läsa detta:

4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.
Detsamma gäller den som begår en gärning som avses i första stycket mot ett barn som fyllt femton men inte arton år och som är avkomling till gärningsmannen eller står under fostran av eller har ett liknande förhållande till gärningsmannen, eller för vars vård eller tillsyn gärningsmannen skall svara på grund av en myndighets beslut.
Är brott som avses i första eller andra stycket att anse som grovt, döms för grov våldtäkt mot barn till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om gärningsmannen har använt våld eller hot om brottslig gärning eller om fler än en förgripit sig på barnet eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller barnets låga ålder eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (2005:90).

5 § Är ett brott som avses i 4 § första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre allvarligt, döms för sexuellt utnyttjande av barn till fängelse i högst fyra år.
6 § Den som genomför en annan sexuell handling än som avses i 4 och 5 §§ med ett barn under femton år, eller med ett barn som fyllt femton men inte arton år och som gärningsmannen står i ett sådant förhållande till som avses i 4 § andra stycket, döms för sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i högst två år.
Är brottet grovt, döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om fler än en förgripit sig på barnet eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller barnets låga ålder eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.
Kriminalkommissarie Inger Ohlsson säger till Aftonbladet att ”Hade det varit en kille som hade haft sexuella aktiviteter med två 13-åriga flickor så tror jag inte att man reagerat alls” något jag tror hon har rätt i men jag undrar om inte den strängare tolkningen av lagen dvs åtal för våldtäkt mot barn hade använts om det varit en pojke som haft sex med två 13-åriga tjejer.

 

Flickans advokat Elisabeth Johansson är förvånad över att åklagaren väckt åtal.

”Jag tror inte att det var för sådana här fall som lagen kom till, säger hon till Radio Halland”.

Man måste ju undra vilka andra lagar som inte ska gälla flickor då, eftersom den uppenbarligen gäller pojkar som begått samma handling.

 

//Mr G

 1. http://maukonen.wordpress.com/2010/10/28/sexbrottslagen-inte-till-for-sexbrott/

  Skrev en litet inlägg om detta fall också.

  Dubbelmoralen har kommenterat på min blogg via olika personer….

 2. Hej!

  Såg ditt inlägg om denna anmälan om sexuellt utnyttjande. (efter att läst om BERPOL som jag delar med dig)
  Jag hade även det tveksamma ”nöjet” att läsa artikeln om just denna anmälan där det stod något om att föräldrarna till Pojkarna är de som gjort anmälan då de säger att pojkarna lider….

  Personligen tror jag att jag liksom väldigt många män men även kvinnor undrar vad problemet är?
  Två unga grabbar i berusade av naturens hormoner som tvingas till sex.
  För att få detta till ett brott måste det, som jag tolkar det ett otroligt våldsamt agerande från flickan för att de skall få en traumatisk upplevelse.

  Jag har inga fakta mer om vad som hände och naturligtvis kan en flicka våldta en man.
  Men som sagt ser jag detta mycket fundersamt och hur kan dessa två grabbar ”lida”?

  Skall man följa lagen strikt?
  Ja men då skall det finnas ett offer. Kan dessa pojkar ses som offer?

  Nu skall jag naturligtvis inte öppna dörren för ett spekulerande om hur denna 16:åring ser ut!
  Men jag kan tyvärr med dyrköpt erfarenhet säga att om jag skulle ta åt mig de gånger jag under inflytande av vissa drycker raggat på och ibland även lyckats fälla en RuggUggla så har jag lidit väldigt mycket..
  Ursäkta mitt raljerande..

  Nej jag är mer fundersam över dessa föräldrar som framhärdar denna anmälan och hur åklagare myndigheten ser på det!? Det hade varit väldigt intressant att läsa mer fakta om vad som verkligen hänt, för att få svaret på använde hon våld eller hot om våld för att tvinga dessa grabbar att vara med henne. Det man kan fundera på hur de i så fall lyckades prestera under hot!?

  Har du mer fakta så vore jag väldigt intresserad av den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: