Mr Galahad

The war on Wikileaks eller sanningen skall göra dig fri.

In Världen on 07 december 2010 at 22:29

Julian Assange har skapat Wikileaks som i sin tur publicerar material som visar hur olika regeringar, tjänstemän och myndigheter är korrumperade begår övergrepp och tom brott mot den egna statens lagar.

Detta borde vara en oerhörd tjänst för folken i de respektive länderna som plötsligt ges möjligheten att faktiskt granska sina folkvaldas aktiviteter ur ett objektivt perspektiv helt utan mer eller mindre trovärdiga journalisters artiklar utan bevis.
Dokumenten finns där, bevisen finns där. Nu VET vi vad vi tidigare endast kunnat misstänka och reaktionerna på det är enligt mig rätt märkliga. Man hotar budbäraren, den som hjälpt till att avslöja lögnerna, korruptionen och brotten.

Assange råkar också vara föremål för en mycket märklig brottsutredning som bottnar i minst lika märkliga anklagelser. Hade den misstänkte hetat Hans Olsson eller tom Abdullah Mahmoudh så hade man agerat HELT annorlunda. Hållit den misstänktes identitet hemlig fram tills åtal väckts och förmodligen förhört individen omedelbart när tillfälle gavs. Vilket i det här fallet förmodligen skulle ha resulterat i ett snabbt nedläggande av utredningen.
Istället så iscensätter man denna fars och beter sig som kalvar första dagen på grönbete.

Om jag vore en svensk åklagare so gjort mig till åtlöje inför hela världen så skulle i vart fall jag göra allt i min makt för att orsaka så lite vågor som möjligt. Varför skulle exempelvis en åklagare inte kunna sätta sig på ett plan och förhöra en misstänkt men inte gripen eller häktad individ i ett annat land om det nu råkar vara så att denne befinner sig där och inte vill resa tillbaka till det land som misshandlat hans integritet så otroligt mycket som Svea rike gjort.
Vad är viktigast i det läget? Att få till förhöret och få höra den andra sidan av historien eller att sitta kvar på sin höga häst?

Vissa tomtar har inte förmågan att inse att Assange och Wikileaks är så tätt kopplade mot varandra så att det som drabbar den ene också drabbar den andre så givetvis har även dessa anklagelser bäring gentemot det som sker mot wikileaks.  Det råder ingen tvekan om att amerikanska intressen påverkar både politiskt, ekonomiskt och även till viss del polisiärt den behandling som Herr Assange blivit utsatt för.

Det pågår nämligen ett högst verklig krig gentemot Wikileaks. Ett krig som utan tvekan sker på anmodan av olika regeringar (mest troligt den Amerikanska) och som förs av diverse ekonomiska funktioner och vars syfte utan tvekan är att lamslå informationssiten.
Vissa individer, flera av dem högt ansedda personer i tjänst hos ”militärdiktemokratin”  i väst, använder nu sin inte helt oansenliga politiska makt för att driva på genomförandet av även ett fysiskt krig.

Lönnmörda Julian Assange

Jaga honom såsom vi jagar Bin Ladin

Om man nu resonerar på detta vis i detta till synes civiliserade och demokratiska land där i väst vad är det då i så fall som skiljer dem ifrån andra regimer som jagar, fängslar och mördar journalister, politiska motståndare eller andra som talar om obekväma sanningar om dem?

De talar om förräderi och att han skulle vara nationens fiende vilket i princip är detsamma som avslöjande reportrar brukar råka ut för i mindre civiliserade hörn av världen.
Frågan är om sanningen har någon plats i de regeringar som nu hänger sig till kriget mot wikileaks och jakten på Julian Assange?

Avslutningsvis så vill jag påstå att de forna amerikanska ledarna nu troligen vänder sig i sina gravar när de ser hur deras efterlevande förvaltar den nation som så många offrat sig för att skapa

”Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.” Benjamin Franklin

Men wikileaks är  inte försvarslösa, eller snarare kanske man ska säga att wikileaks har vänner som på egna initiativ ger sig in i striden mot olika mål för att hämnas för vad man upplever är orättfärdigt beteende ifrån rättsväsende, regering och omvärld.
Dessutom så finns det ett sådant stort stöd gentemot wikileaks att det svårligen kan tänkas att ens USA kan vinna en sådan kamp. Det är nämligen en väldigt stor skillnad mellan att begå brott mot enstaka civila som världen inte ser och att begå brott mot miljoner som kommer att sprida alla sådana övergrepp lika fort som wikileaks publiceringar gjorde.

 

 

 

 

Några meningar om Wikileaks (Publicerat i Aftonbladet)

USA. Journalisten och författaren David Samuels:

– Wikileaks verkliga betydelse – och nyckeln till att förstå dess grundares motivering och beteende – ligger inte i innehållet i de senaste dokumenten som har publicerats utan i tekniken som gjorde det möjligt, vilken redan har visat sig vara ett kraftfullt vapen att använda för att underminera offentliga lögner och försvara mänskliga rättigheter, skriver han i The Atlantic.

Världen. Reportrar utan gränser:

– Reportrar utan gränser kan bara fördöma denna beslutsamhet att hetsa mot Assange och upprepar sin övertygelse att Wikileaks har rätt enligt den amerikanska konstitutionen att publicera dessa dokument”, skriver organisationen i ett utttalande på sin hemsida.

USA. Republikanen Ron Paul:

– I ett fritt samhälle har man rätt att veta sanningen. I ett samhälle där sanningen är ett problem, får vi stora problem, skriver han på Twitter.

 

//Mr Galahad

Annonser
  1. Med makten över media och en finslipad retorik kontrollerar du den viljelösa massan. Först ska den hetrosexuella makten raseras.

    • I det första kan jag bara hålla med dig men i det andra förstår jag inte riktigt vad den heterosexuella makten (Vad nu det är för något egentligen) har med Wikileaks och regimers försök till att tysta sanningen att göra.

      //Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: