Mr Galahad

Nu skriker männen

In Världen on 28 januari 2011 at 10:53

"Vi måste höja våra röster för att höras"

Det är givetvis tråkigt att det finns en del därute som inte kan hålla sig på banan när det gäller åsikter i ämnen som uppenbarligen retar upp dem.

Detta gäller såväl män som kvinnor oavsett åsiktsgrunder och politisk tillhörighet.
Den man som vågar sätta sig upp mot rådande allmän konsensus kring exempelvis familjevåldet får genast veta att han är ett ”monster som hatar kvinnor” eller att han ”bara gnäller över skitsaker som inte ens går att mäta i procent”.

Det är lite ”ger man sig in i leken så får man leken tåla” över nätdebatten idag och det är givetvis inte alls acceptabelt men svårt att göra något åt egentligen.
Jag själv har långa diskussioner med flera olika feminister som samtliga har blivit helt chockade över de fakta jag lagt fram omkring bla familjevåld. De har levt i en villfarelse som feminismen skapat genom att ignorera alla de män som berättat om det.
Inte helt olikt den behandling kvinnor som berättade om samma sak på 60-70 talet utsattes för då. Resultatet blev en kvinnorörelse som skrek, demonstrerade och så småningom tom tog sin in i de politiska finrummen och nu agerar som lobbyister för olika satsningar för att stödja kvinnokampen. Problemet är att man i denna kamp och ständiga fokusering på kvinnans problem på något sätt fått för sig att det är den enda sanningen därute.
Ungefär som om man skulle säga att muslimska fundamentalister är så farliga att vi kan strunta i alla andra fundamentalister.

Fortfarande än idag trots att forskningen visat något helt annat så påstår ledande feminister att våld i hemmet som drabbar män ”är ett marginellt problem” som inte på något sätt är särskilt allvarligt och därför kan ignoreras. Har du Sanna Lundell exempelvis någon aning om i hur stor utsträckning detta våld drabbar just mannen? Eller hur många män som dödas till följd av detta våld varje år?

Mot den bakgrunden och med tanke på hur många manliga offer som samhället helt enkelt ignorerat så är det kanske inte så konstigt att männen nu skriker.

En annan anledning till att många män blir än mer förbannade är att sådana här kommentarer helt enkelt inte tillåts i debatten, man vill uppenbarligen inte bemöta de fakta som exempelvis BRÅ rapporterar om. (Ovanstående censurerades nämligen bort ifrån kommentarsfältet under Sannas krönika.)
Ett mer rakryggat svar ifrån Sanna hade varit uppskattat och kanske kunnat signalerat en början på mer respekt och förståelse mellan de som kallar sig feminister och de som kritiserar feminismen.

//Mr G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: