Mr Galahad

Killar ni måste höja era röster för att höras!

In Världen on 04 mars 2011 at 10:15

Jag kan hålla med Lina Lindquist om att jämställdhet är en sk ”two way street”, vi kommer inte att komma någonstans om vi inte kan

Jämställdhet is a two way street

ta oss ur skyttegravarna men för att kunna göra det så måste även de frågor som olika mansgrupper driver få komma upp på agendan och inte tryckas ned och viftas bort såsom nästan är praxis i varje sådan debatt i riket idag.
De orättvisor som män ställs inför just för att de är män och inte kvinnor får otroligt lite uppmärksamhet i mediala sammanhang för att inte tala om politiskt.

I debatten florerar det rykten och rena lögner som mer eller mindre statsfästs under de senaste årens profeministiska klimat och när en man försöker rätta till dessa saker så blir han fienden i de troendes ögon.Många av dessa orättvisor vet vi idag nästan ingenting om just pga att det inte funnits intresse ifrån etablissemanget att undersöka saken närmare.
Som exempel, vi har sedan 30 år vetat att ungefär 20-25% av alla som dödas i samband med närstående våld är män. Trots det anses närstående våld mot män vara ett marginellt problem på många håll inom det mediala och politiska kulturen. Myndigheterna som möter dessa män, är oförstående och ibland tom anklagande gentemot dem och det är ju inte så konstigt med tanke på att de består av människor som precis som alla andra påverkas av denna kultur. Alla vet ju att män slår.
När jag växte upp demonstrerade och sjöng jag tillsammans med min mamma om att tjejerna måste höja sina röster för att höras. Nu har vi män höjt våra röster men än så länge så verkar mycket få faktiskt lyssna.
Ett ypperligt tillfälle vore väl på just den dag som uppmärksammas över hela världen som en symbol för jämställdhetsarbetet och kampen emot könsförtryck.

”Den internationella jämställdhetsdagen”

//Mr G

Annonser
 1. Kan bara instämma.
  Bra artikel!
  Varför syns det en del – och inte allt…?
  Varför saknas det nödvändiga s k helikopterseendet…?
  Detta är nödvändigt för rättvisa överväganden.

 2. Så först säger du att vi måste krypa ur skyttegravarna och sedan att feminism sprider lögner. Väldigt förstroendeingivande.

  • Nej Marie jag säger inte att feminismen i sig sprider lögner utan att det finns en massa icke fakta baserade argument som cirkulerar på den feministiska arenan som väldigt många därute valt att köpa rakt av.

   Om Gudrun Schyman säger att kvinnor tjänar 100 000 mindre än i minuten ja då måste det ju vara sant, liksom.
   Att Jämo, svenskt näringsliv mfl konstaterat att de oförklarliga löneskillnaderna nu är mycket små är det ingen som vill höra om, eller ja andra än sådana som påstår att Gudrun far med osanning det förstås.

   Du behöver för övrigt inte lita på mig, allt jag, vi, begär att ni kvinnor också lyssnar till vad vi har att säga om arbetet med jämställdhet och inte bara talar till varandra.

   //Mr G

 3. Ja det är sannerligen ett dilemma. Män får höra att de minsann måste engagera sig i jämställdhetsdebatten samtidigt som de får höra att de har fel och är kvinnofientliga när de gör det. Just detta råkade jag ut för i kommentarerna på en annan blogg igår. Och jag konstaterar bara att det rör sig om klassisk härskarteknik, dubbel bestraffning. Damned if you do and damned if you don´t.

  Och ja vilken fantastisk idé! internationella jämställdhetsdagen. Inte den 8:e mars, och inte en mansdag. Utan just en jämställdhetsdag. Och det skulle nog många feminister inte ha något emot heller då det ju liksom var tanken från början vad jag förstått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: