Mr Galahad

Ship-to-Gaza är en klassisk civil olydnad

In Världen on 27 juni 2011 at 8:56

Att obeväpnad trotsa en krigsmakt genom en sådan här aktion sätter ett enormt fokus på den olagliga ockupationen och blockaden av Palestina.
Precis såsom ledaren i aftonbladet idag skriver så ligger merparten av problemet hos den Israeliska högerregeringen som resolut vägrar agera humant och även bryter mot folkrätten lite titt som tätt. De markområden som Israel idag ockuperar (enligt dem själva) anser de sig ha rätt till eftersom man ockuperade det under ett försvarskrig vilket fortfarande är en ockupation, vilket också då innebär att ockupanten är bunden att handla utefter folkrätten mot det ockuperade folket. Så har inte skett.
Att sedan bomba, fängsla och mörda befolkningen i de ockuperade områdena har aldrig i världshistorien gjort folket med benägen att böja sina huvuden och söka fred utan den raka motsatsen, för att inte tala om skapar fler och fler extremister varje dag.
För övrigt så gjorde sig Israel skyldig till det första ”terrordådet” i modern tid när FN ambassadören Folke Bernadotte mördades av den Israeliska gruppen ”Stern-ligan” 1957. Ingen av dessa mördare fick sona för sitt brott men en av dem Yitzhak Yezernitsky, fick senare bli premiärminister i Israel. Alla överlevande medlemmar av Stengruppen fick dessutom en särskild ”military decoration” den sk Lehi Ribbon 1980. Vilket också det är ett intressant sätt av en stat att behandla de som begått terrorbrott.

Den officiella Lehi utmärkelsen som gavs till medlemmar av terrorgruppen som bla mördade Folke Bernadotte

 

Om världen vill skapa fred i mellanöstern så är erkännandet av Palestina som en egen stat och kravet om avslutad ockupation, bosättningar på

Ahmed Bouchiki som mördades i Lillehammer av Mossad 1973

ockuperad mark och andra olagligheter ifrån Israelisk sida goda steg att ta. Givetvis så kommer även andra åtgärder gentemot de mer extrema Palestinska rörelserna också att krävas men mycket av den förändringen kommer att skapas av sig själv när olagligheterna ifrån Israel slutar ske.
Vill man däremot ha ett fortsatt krig så ska man låta fanatikerna i Israel få fortsätta begå folkrättsbrott, ignorera FN sanktioner och mörda människor

på främmande makts territorium (Lillehammer 1973).

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: