Mr Galahad

Socialtjänsten failar igen…

In Barnuppfostran, Samhälle on 04 november 2011 at 9:51

I onsdagens Uppdrag Granskning fick vi stifta bekantskap med paret Thomas och Jennie som efter ett enda telefonsamtal ifrån Jennies syster fick sina barn tvångsomhändertagna under 68 dagar. Ett agerande ifrån socialtjänsten som skulle visa sig var helt onödigt eftersom det inte hade begåtts några brott mot barnen.

Rent formellt så har inga fel begåtts, socialtjänsten ska sätta barnens väl och ve i främsta rummet och de har inga skyldigheter att låta sig ledas av en friande domstolsdom. Men däremot så ska de göra en objektiv utredning och utreda inte bara det som talar emot en förälder utan även det som talar för honom/henne/dem.
Under tiden har de rätt att kidnappa, nej förlåt tvångsomhänderta barnen för deras bästa… Att genomföra ett sådant ingrepp i föräldrars och framförallt barnens integritet och grundtrygghet kan det inte råda några tvivel om är i sig farligt för både den vuxnas och barnens mentala hälsa. Alla som är förälder kan lätt förstå hur oerhört svårt det skulle vara att genomlida och vem som helst med minsta erfarenhet av barn inser att det måste vara otroligt skrämmande för barnen.

Som tur var så kunde alla inblandade lagmän och nämndemän se rakt igenom den logiska snårskog som utredningarna bestod i och friade föräldrarna i alla instanser och barnen fick återse sin föräldrar. Jag kan bara tänka mig vilket helvete barnen och deras föräldrar gått igenom och den ofantliga frustration de måste ha känt inför en maktfullkomlig myndighet som låtit sina anställdas egna förutfattade meningar löpa amok.


Hans-Olov Frestadius (S), dåvarande ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden sa till UGs reporter att utpekandet av pappan som pedofil var olyckligt!?!

Den nuvarande ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden Renate Almén valde en ännu mer ansvarslös attityd gentemot föräldrarna när hon ställdes mot väggen igår på Debatt i SVT.
”Ska vi be ursäkt för att vi följt lagen?” Var hennes kommentar.

Är det verkligen så otroligt svårt för dessa tjänstemän och ansvariga politiker att erkänna att även om inga formella fel begåtts så blev det ändå så otroligt fel. En smula ödmjukhet skulle inte skada.
Ett förlåt, vi är ledsna att det blev så här. Vi försökte skydda barnen ifrån vad vi trodde var brott men vi hade fel…
Men inte då… Man sitter istället kvar där på sina höga paragrafhästar och slår ifrån sig ”Vi har inte gjort fel”.

Att dra så felaktiga slutsatser och genomföra så långtgående åtgärder utan att ta reda på mer fakta eller ens att prata med de inblandade är väl inte fel då. *FAIL!*

 

//Mr Galahad

Annonser
 1. Sen 1947 då jag föddes ,har livet varit en dans på tunn lina/ Tortyr under 11 år/ Mobb,utfrysning,grova förtal,rykten.. nu bor jag skyddat, ligger lågt,håller tyst ,sängen är min trygga, trogna ”vän” De, dessa ”helylle” föräldrar varit med om är vidrigt!!!! Det jag är med om nu? Stenas,.äggkastas, dödshot sen 2006/ Vad jag gjort? Den frågan ställer jag dag som natt/Rykten? Pedofil,knarkare,galen,tokig,farlig,sjuk,slut,dum,knäpp,störd… ville upphöra att finnas…. ändå finns jag/ Dessa föräldrar? Hade stöd,vänner,skötsamhet, tron på sig själv och ändå bröt de ihop? Jag? Sägs vara en stark överlevare…. jag själv? Är bara en varelse bland 7.000.000.000 Varelser… Jag finns…utan stöd, utan vänner(de ”vände” mig ryggen”) Så? Facit? Är: Kärleken& sanningen!!!!

 2. Man skall akta sig för att tillrättavisa sina tonåringar, gör man det så kan de bli omhändertagna, och så blir man anklagad för att psykiskt misshandla sitt barn och för att inte kunna tillgodose min dotters behov i sexuell vägledning. Jodå, så är det! Det har nämligen jag råkat ut för. Sedan att jag gjort allt för mina barn och försökt vara en bra förebild, nämns ingenstans i utredningen. Utan utredningen går ut på att smutskasta föräldern till den milda grad med hjälp av lögner, förtal och starkt vinklad utredning. Detta för jag var naiv och trodde att vi skulle få hjälp med att lösa en besvärlig situation när jag bad om det. Detta ledde till kaos i familjen och nu har jag minimal kontakt med mina barn. Detta är ren tortyr, man bär på en ständig sorg och frustration över detta myndighetsövergrepp. Socialförvaltningen är uppbyggt på ett totalitärt system som går ut på att kväsa individer och framför allt föräldrar.

 3. Dessvärre finns troligen risken att de drabbas av socialtjänstens föföljande strategier även senare, tro det eller inte men det förekommer.

  anders

 4. Är det inte märkligt att skylla sina dåliga kunskaper och sin brist på utbildning på Lagen? I bara sådana fall blir ursäkten fullständigt meningslös. Få Institutioner i vårt långa land uppvisar sådan brister och gör så flagrant fel så fort de sträcker tentaklerna utanför sina murar. Styva linan verkar få dem på fall så ofta och så konsekvent, att bara misstagen vittnar om svåra systemfel och brister. Hur kan det fortgå? Det är ju en konst att visa sådana brister på utbildning, kunskap och deltagande efter 40-50 år i branschen….
  Är socialen egentligen en tortyrkammare? Är de offer för en fruktansvärd arbetsmiljö?

 5. Är det inte märkligt att skylla sina dåliga kunskaper och sin brist på utbildning på Lagen? I bara sådana fall blir ursäkten fullständigt meningslös. Få Institutioner i vårt långa land uppvisar sådan brister och gör så flagrant fel så fort de sträcker tentaklerna utanför sina murar. Styva linan verkar få dem på fall så ofta och så konsekvent, att bara misstagen vittnar om svåra systemfel och brister. Hur kan det fortgå? Det är ju en konst att visa sådana brister på utbildning, kunskap och deltagande efter 40-50 år i branschen….

 6. […] Socialtjänsten failar igen…  (Mr Galahad’s Blog ) […]

 7. […] Socialtjänsten failar igen…  (Mr Galahad’s Blog ) […]

 8. Vi har ett riktigt jobbigt fall som vi behöver hjälp med, liknar lite detta men värre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: