Mr Galahad

Nyckeln till att förstå den feministiska ideologin?

In Världen on 19 januari 2012 at 10:40

Replik på recensionen av Sara Stridsbergs ”Medealand och andra pjäser”
Det är mycket märkligt…

Jag umgås med flera mycket viljestarka och ambitiösa kvinnor som lämnar ifrån sig barnen till pappan när de är 3-4 månader, som startar och driver egna företag, blir chefer och gör kometkarriär. Inte en enda av dem har en enda gång nämnt att de skulle ha känt sig nedtryckta eller förnekade något för att de är kvinnor. De har däremot berättat för mig om hur mycket enklare vissa saker är just för att de är det.

De beskrivningar av kvinnor såsom den ”illasiktande” Solanas (Som ”bara” lyckades skada Warhol så allvarligt att han dödförklarades men överlevde ändå) eller den uppenbart sinnessjuka Medea som mördar sina söner hellre än att låta pappa Jason ta hand om dem. Stämmer mycket illa överens med dagens kvinnor som ”aldrig godtar kvinnoskapets grundpremisser” i vart fall när det gäller avelskossandet.
De är däremot mycket goda beskrivningar av den sinnessjuka individen och kanske är det nyckeln till att förstå hela den feministiska ideologin.

De kvinnor ”som slår sönder sig mot muren som avgränsar vad kvinnor får vara” är kanske i själva verket kvinnor som slår sönder sig mot sina egna murar som de av olika skäl rest omkring sig.
Den som inte har tillräcklig vilja för att arbeta, slita och offra för att ta sig någonstans söker förmodligen efter andra förklaringar än den uppenbara. De målar upp enorma hinder eller kanske hittar på diverse oidentifierbara eller osynlig skäl till varför just de inte kommer längre.
För den som saknar förmågan eller viljan att se sina egna brister och istället väljer att slåss mot väderkvarnar kommer naturligtvis till slut att inte orka längre eftersom ingen kan vinna en strid mot något som inte finns. Kanske är det då individen istället vänder sig emot helt andra mål, verkliga mål som en konstnär eller sina barn.

En frisk människa tar inte till våld för att nå personliga mål och sinnessjuka människor behöver vård och inte hyllningar.

//Mr Galahad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: