Mr Galahad

Oskyldigt dömd för våldtäkt mot barn

In Världen on 01 februari 2012 at 11:40

”En ung, av socialen omhändertagen flicka, började för några år sedan anklaga sin bror och mor för att ha våldtagit henne under flera år.
Berättelsen växte efter ett tag: pojkar i klassen i mellanstadiet hade också förgripit sig på henne, liksom en medelålders man.
Att flickan ändrade sin berättelse i tid och otid, och under rättegång erkände att hon ljög då hon polisanmälde ytterligare en familjemedlem för sexuella övergrepp, fäste inte tingsrätten något avseende vid. Tvärtom, domstolen fann att flickan ”berättat på ett naturligt sätt om händelser som framstår som självupplevda”.”

Sådana här fall har historiskt generellt sett reserverats män men helt uppenbarligen så drabbas även kvinnor av vårt rättsväsendes oförmåga att se större perspektiv och märkliga beteenden ifrån ”offer”.

Vi luttrade kritiker känner igen resonemanget och orkar nästan inte längre ta oss för pannan. Orden barnets berättelse ”framstår som självupplevda” återfinns i de flesta fall där bevis helt saknas men man ändå på något märkligt vis lyckas få en fällande dom mot en nekande individ. Att tom ett barn (nåja tonåring) skulle ha tillräcklig övning i att ljuga för att lura utredare och domstol har ännu inte slagit vårt rättsväsende.

Givetvis måste man sätta tilltro till barns berättelser, men det måste man också till alla andra och när dessa berättelser inte går att sammanfoga så kan man dra slutsatsen att någon ljuger. I det läget är det dags att börja söka stödbevisning för BÅDE offrets OCH den anklagades samt eventuella andras historier.
Påstår exempelvis offret att ett övergrepp skedde på juldagsnatten och det kan bevisas att den anklagade inte fanns i offrets närhet den natten så innebär det att offret antingen har dålig koll på dagarna eller helt enkelt ljuger om händelsen.

Allt som allt så kan man sammanfatta det så här:

FÖLJ DEN ÅLAGDA OBJEKTIVITETSPRINCIPEN!

 

Detta sätter också ett starkt ljus på det här med uthängandet av dömda brottslingar som sker på vissa kriminella siter.  Nu vet jag inte ifall just denna kvinna blivit uthängd på just dessa då det är omöjligt att kontrollera utan att använda deras system och därmed bidra till deras självgodhet med min internettrafik. Men med tanke på deras beteenden tidigare, exempelvis med helt friade individer, så kan vi nog anta att hon blivit det.

Följaktligen så kan ett stort antal individer sett hennes namn och adress och kanske rent av vet vem hon är och hur hon ser ut samt vilket brott hon felaktigt blivit dömd för men nu alltså blivit helt friad ifrån. Frågan är hur många, om någon alls uppmärksammat att hon blivit friad och därmed fortfarande går omkring med ”vetskapen” om att hon minsann är dömd pedofil.
Rykten går, många kanske helt enkelt inte tror på den friande domen för att man inbillar sig att nätverk men barnskändare har sådan makt att de kan påverka både rättsväsende och många andra aspekter av vårt samhälle. Slutligen blir den nu friade kvinnan utsatt för något ifrån människor ”som vet” vad hon är för en. Kanske misshandel eller trakasserier eller om hon har otur för något mycket mycket värre. Allt för att en handfull människor i vårt land anser att de har rätt att ta till odemokratiska metoder oavsett konsekvenserna för skydda barn ifrån ett högst osannolikt hot. De flesta sådana övergrepp sker inom familjen eller den närmsta vänkretsen av förövare som aldrig tidigare blivit dömda.
Jag misstänker att det här med att skydda barn bara är en rökridå för det egentliga skälet som då skulle vara att straffa dessa människor ytterligare utöver vad staten och vårt rättsväsende redan gjort. Det handlar alltså om ren och skär hämnd.

//Mr Galahad

Annonser
  1. Jodå kvinnan har under lång tid varit uthängd på allas vårt flachback.

    • Ja det är ungefär som jag förväntade mig alltså…

      Jag hoppas att den här kvinnan orkar stå på sig och driva rättssaken mot den/de som hängt ut henne.

      //Mr G

  2. Det trista mönstret går igen. En utredning har gjorts av socialtjänsten, som inte ens följer Socialtjänstlagens instruktioner. Den följer inte heller det systematiska arbetssätt som bl a docenten i socialt arbete Bo Edvardsson utarbetat. Utredningsmaterialet går till tingsrätten som helt saknar egen kompetens i psykosociala frågor. Inte heller har man gott omdöme i bevisvärderingsfrågan. Man undrar stilla hur många familjers liv har krossats av den inkompetens som tycks råda – och hur kan man ta sig för bröstet och mena sig kunna värdera familjerättsliga frågor.

    Ärenden från Mark, Visby, Gottsunda, Uppsala, Arvidsjaur o s v talar sitt tydliga språk. För att inte tala om det ökända Fritzlfallet i Österrike – där socialtjänsten enligt uppgift under en lång följd av år var införstådd, men höll sig helt passiv.

    När man dessutom låtit ett barns tillfälliga självupplevda men helt felaktiga anklagelser utgöra grunden för en dom, så har man faktiskt också dömt barnet. För vad händer med en unge som först får fria fantasier bekräftade av domstol och dessutom känner sig ha makten att styra familjen, för att några år senare inse vilket elände man ställt till med. Då kan man tala om självupplevd skuld. Och då har rådman och nämndemän sedan länge skuddat stoftet och lagt ”ärendet” åt sidan. Men flickan finns kvar. Och troligen resten av hennes familj. De får försöka leva med eländet.

    Självupplevt är inte alltid liktydligt med verkligt.

  3. Undrar just om Aftonbladet hade tänkt att göra en artikelserie av det här, det skulle vara intressant att se om de under en längre tid kunde granska domar och se om de som är oskyldiga också drabbas av en mobb som inte tycks sky några medel (hänger ut dem med namn och bild utan något som helst stöttar saken.

    Men det är främst män ändå som drabbas av sådant här, så det är knappast troligt. Nej istället gör vi våld i hemmet till en kvinnofråga, med all respekt för de som drabbas. Våld i hemmet drabbar både män och kvinnor och barn, när ska vi våga prata om mannen som offer på samma vis som vi talar om kvinnan som offer?

    Pedofili-skräcken är nästintill identisk med häxprocesserna på 1600-talet.

    • Tack för din kommentar. 🙂

      Ja du har nog rätt i det.
      Jag har själv många gånger hamnat i ytterst aggressiva diskussioner med människor i min närhet som är beredda att kasta alla rättsprinciper och lagar i sjön för att istället lyncha den misstänkte barn/kvinnoskändaren.

      Visst barn är heliga, inte bara utifrån rent intellektuella utan även rent instinktiva och utifrån det så är det inte svårt att förstå ilskan som många känner när de läser om eller hör talas om människor som gjort dem illa. Media utnyttjar samtidigt detta och målar upp vederbörande till ett monster så att ingen ska behöva tvivla på hur avskyvärda dessa människor är. Få ser dem för vad de är dvs trasiga människor i behov av hjälp.

      Detsamma gäller givetvis de som slår sin partner, helt oavsett kön faktiskt.
      Samtliga män som jag varit i kontakt med, i runda slängar 100st, har berättat om ett beteende hos sin partner som absolut inte är normalt och ganska sannolikt är symptom på underliggande psykiska besvär. Precis som Mikael Rying skrivit om i sin rapport hos BRÅ. Omkring 80% av de som begår sådana brott är att betrakta som psykiskt sjuka.

      Många gånger när jag hamnar i samtal med framförallt kvinnor kring detta med kvinnomisshandel så brukar de ha just den inställningen som du själv skriver om på din blogg. Män kan inte misshandlas. Då brukar jag fråga dem om de vet hur många män som varje år dödas av sina kvinnor och svaret blir nästan alltid något i stil med. ”Tja kan det vara någon enstaka man som dödas när kvinnan försvarar sig emot honom”. Varpå jag berättar att 20% av alla som dödas av närstående våld är just män och de flesta av dem mördades i kallt blod efter att kvinna beväpnat sig, drogat honom eller fått hjälp ifrån medbrottslingar.
      Det är ganska ofta jag får höra att det hade man minsann ingen aning om och det är förståeligt, samhället har inte uppmärksammat dessa mäns mord och kommer förmodligen inte heller att göra det under min livstid.
      Det talar endast och exklusivt om kvinnor som behandlas illa, så exklusivt att problem som drabbar män helt enkelt inte har en plats i debatten.
      Den som försöker föra upp dem på tablån får snart sina fiskar varma på bästa media plats och jämförs med både Breivik och Hitler samt intressant nog görs till högerextrem (underförstått nazist).

      Titta på Svelands attack mot Per Ström och Pelle Billing, ett helt uppslag i DN full med misandri och härskartekniker utan en tillstymmelse till faktiska sakargument. Sådana är feminismens fotsoldater och vi män som vägrar låta oss tystas ska obönhörligt nedgöras till varje pris.

      Mvh
      //Mr G

  4. Sitter i desperation och söker efter halmstrån. Kan sånt här hända? Googlar allt jag kan komma på. Till vilken nytta? Kanske för att hålla mig sysselsatt, för att inte förlora förståndet
    Har inte sovit många timmar senaste tiden.
    Jag är oskyldigt anklagad för att förgripit mig sexuellt på mina söner.
    En facebook grupp är startad för att ”hjälpa” mina barn att komma bort från mig.
    Människor jag känner skriver och läser på denna sida. Över 3000 medlemmar redan första dygnet.
    Även den dagen jag blir frikänd (något annat är uteslutet) kommer dessa hyenor kasta anklagande blickar och kanske fundera på om dom törs låta sina barn sova över, för tänk om……

    • Hej.

      Du befinner dig just nu i en fruktansvärd situation som få ens kan föreställa sig existerar.
      Egentligen är det enda råd jag kan ge dig att söka dig till mans/kvinnojourer, hitta nätverk och kontakt med andra i din situation.
      Jag utgår ifrån att du redan hittat denna men ger dig länken ändå:
      http://www.daddys-sverige.com/daddys-blogg.html

      Det kan vara bra för dig att skriva om det som pågår, dels för att få en möjlighet att processa det som händer men också så att du får kontakt med andra i din situation.
      Tänk bara på att avidentifiera samtliga inblandade så du inte bryter sekretessen, det gagnar dig nog inte i detta läge.

      Mvh
      Mr Galahad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: