Mr Galahad

Pappor börjar misshandla hunden innan de ger sig på mamma?

In Världen on 19 maj 2012 at 21:50

Det finns ett samband mellan våld mot djur och våld i allmänhet, liksom i våld i nära relationer. Men det är inte riktigt så vanligt förekommande som man vill påskina i debattartikeln. Människor som mår psykiskt dåligt tar ofta ut sin ångest på den närmaste omgivningen, helt oavsett vilket kön h*n har. Det ÄR vederlagt sedan många många år.

När man beskyller en av de två viktigaste människor för alla barn för allsköns saker utan att faktiskt dyka ned i verkligheten och titta på de fakta som finns att tillgå.
Ja våld i nära relationer ÄR ett stort problem och män är överrepresenterade i anmälningarna och domarna. MEN det är också känt att många män drabbas och mycket sällan vars sig anmäler eller tar strid för sina egna rättigheter förrän det är för sent.
En av de få områden vi faktiskt kan mäta är dödsfall till följd av våld i nära relationer och där flödar både media och politiska dokument av de kvinnliga offren. Vad få vet är att ca: var 4e dödsfall representerar en man som dödas av sin kvinnliga partner.
Med tanke på de fysiska skillnaderna mellan kvinnor och män så är det en anmärkningsvärd siffra.

Debatten saknar i de allra flesta fall helt perspektiv och kantas ofta av ovidkommande argument såsom ”Män står för 90% av allt våld”, vilket i sak är sant men har inte med våld i nära relationer att göra eftersom det inte stämmer i det avseendet.
Dessutom så vet vi också att 90% av våldet orsakas av en mycket liten grupp människor i samhället. En grupp som på intet sätt är representativ för vare sig kvinnor eller män i allmänhet.

Så hur vore det om de drivande i denna debatt slutade upp med smutskastningen och istället argumenterade utifrån de fakta vi faktiskt har att tillgå.

//Mr G

  1. Ber om ursäkt att jag gnäller, men vederlägga är inte samma sak som bekräfta/bevisa. Du skriver inledningsvis ”Människor som mår psykiskt dåligt tar ofta ut sin ångest på den närmaste omgivningen, helt oavsett vilket kön h*n har. Det ÄR vederlagt sedan många många år.” vilket är motsatsen till vad jag tror att du vill säga; nämligen att _både_ män och kvinnor beter sig likadant i denna situation.

    • Beteendet är likartat men inte exakt lika, det skiljer sig utifrån min erfarenhet på området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: